Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  FF een non-wood vraagje

  Ik wil tussen de funderingen van 2 schuurtjes een I balk ophangen (gewoon op de funderingen leggen onder het maaiveld). Het gaat om een overspanning van zo'n 3m. Om deze balk wil ik dan een bekisting zetten om 'm volledig in beton in te storten. Dan heb ik een stevige fundering om een halfhoogmuurtje met houten schutting op te maken. Weet een van jullie of dat instorten van een I-balk kan?

 2. #2
  Dat kan, ik zou er wel beugels omheen doen om de beton wat meer samenhang te geven. Een schutting vangt wind, waar wordt het windmoment opgenomen? Moet dit door torsie gedaan worden?
  sometimes you just need a bigger hammer

 3. #3
  Het moment wordt opgevangen op het kniehoge muurtje onder de schutting en de bakstenen pilaar die ook als kozijn steun van de poort gaat fungeren en aan de andere zijde de muur van de schuur. M.a.w. ik fixeer de schutting op 3 zijdes. De poort slechts aan de aan de andere schuurmuur.

 4. #4
  Een schutting vangt wind, waar wordt het windmoment opgenomen? Moet dit door torsie gedaan worden?
  Kun je niet ook een balk haaks op de eerste I balk plaatsen / lassen en die het kantelmoment op laten vangen?
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 5. #5
  Ik dacht juist dat kantelmoment op te kunnen vangen door die balk helemaal met beton in te storten ook in de holten waar de balk op de funderingen rust. Als ik het advies krijg om dit niet te doen dan zal ik gaan proberen om gewoon met betonijzer een skelet te maken wat ik instort met beton. Maar met een I-balk dacht ik gewoon sneller klaar te zijn.

 6. #6
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.540
  Als je toch beton stort, is het handiger en goedkoper om er een wapeningskorf in te maken. Wapeningsstaal hecht beter aan beton dan een I-balk. De I-balk moet zo groot gekozen worden dat het beton kwa sterkte niet nodig is. En vanwege de slechte hechting verwacht ik scheuren in het beton waardoor de I-balk kan gaan roesten. Die moet dus behandeld zijn hiertegen, en dan kan je het beton ook weglaten.

  Stop rondom de ankers van de palen, wat extra beugels in de balk. Om de wringende krachten op te vangen. Of nog beter, monteer de bovenkant van de schutting aan de schuurtjes.

  Maar even terug naar het begin. Wat voor fundering zit er onder de schuurtjes? Kunnen die funderingen de extra (punt)krachten wel aan? Je kan beter een nieuwe fundering maken.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top