Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 10 van de 10
 1. #1

  Krant op houten tafel bevestigen

  Ik wil op een kleine vierkant bloktafeltje een krant ''plakken''. Heeft iemand enig idee hoe ik dit zou kunnen ''plakken'' en nadien het beste kan behandelen zodat het gebruikt kan worden als bijzettafeltje?
  Dank!

  Danny

 2. #2
  Hm, lastig. Misschien even papier mache? Daarna met een vernis afwerken. Maar welke vernis geschikt is zou je denk ik een test voor moeten maken. Het moet wel kunnen; heb ooit in een kringloop een kastje gezien die vol met Donald Duck stukjes was geplakt.

  Edit; je kan ook ervoor kiezen om het erop te plakken en een (plexi)glas plaat erop te leggen.
  Een huisarts weet van veel dingen een beetje. Een specialist weet van een beetje, heel veel. Ik ben een super- genie: ik weet van niks, alles

 3. #3
  er is in de hobbywereld speciale lijm voor , naam is even weg uit de grijze cellen
  plakken ze servetten me op alles van hout
  dat kan je gewoon aflakken met celluloseslak
  dit volgens de instructie van mijn echtgenote
  dus even googelen of naar een hobbyzaak
  waardeer het werk van een ander als u eigen , ook bij een ander moet de kachel blijven branden.
  oordeel niet zoals u beoordeelt wil worden

 4. #4
  Ik zou spanlak Proberen.Dit gebruiken we in de modelbouw om zijde of papier op vliegtuig modellen te pakken.
  Ik denk dat het met kranten ook wel zou werken.
  Als het droog is lakken wij het af met 2k lak.
  Even een proefstuk proberen.


  Groet John

 5. #5
  Krant zal waarschijnlijk niet mooi worden, het schijnt namelijk door waardoor je de letters van de voor en achterkant door elkaar ziet lopen. Probeer het eerst maar eens op een teststukje.

  Maar, wat je wel kan doen: Maak kopieën van de kranten die je wil gebruiken. Om de kleur van echt krantenpapier te benaderen kan je het kleuren met thee. Even proberen en verdunnen tot de kleur naar tevredenheid is. Dan het papier goed laten drogen, liefst onder een stuk plaatmateriaal met gewichten er op, zodat het mooi vlak blijft. Met behanglijm, gewoon het standaardspul, of met boekbinderslijm, het papier op het hout plakken. Dan aflakken met een gewone meubellak op waterbasis, drie a vier niet te dikke lagen (anders laat je lijm weer los). Ik heb dit een paar weken geleden gedaan met muziekpapier, na een aantal experimenten bleek dit de beste methode te zijn. Ik ga er van uit dat het goed blijft, maar kan natuurlijk niet in de toekomst kijken.

  Succes!

  Groet, Rob.

 6. #6
  @Ernst. Dat heet Decopatch-lijm. Werkt goed met het speciale decopatch papier en zal met krant ook wel werken, maar dan krijg je dus het doorschijnen van de achterkant zoals in de post hierboven genoemd. Gewoon papier plakken met decopatch zou ik niet doen, die lijm moet het papier helemaal doordrenken en gewoon papier wordt dan te nat en lijmt niet meer mooi vlak.

  Overigens kan Decopatch een erg leuke afwerking zijn voor allerhande trivia uit hout, karton en plaatmateriaal, ik gebruik het wel op draaiwerk en voor het aankleden van kistjes en zo.

  Groet, Rob.

 7. #7
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.505
  Net als (papier)behang eerst het papier insmeren met lijm voorkomt dat het gaat bobbelen.

 8. #8
  dank voor de antwoorden! Ik ga wat tips gebruiken en toon hier het resultaat

 9. #9
  Misschien nog een aanvullend ideetje. Als je het papier vast hebt op een plaat kan je bijvoorbeeld een tijdelijk kader er omheen zetten die net wat hoger is, bijv 2 tot 5mm. Vervolgens dat blad afgieten met heldere zelfnivellerende epoxy. Zoiets dat gebruikt wordt om gietvloeren te maken. Kadertje verwijderen daarna en blad opmaat zagen. Vervolgens om de randen mooi af te werken een definitief houten kader eromheen die je gelijk freest/schaaft met het blad. Voordeel van epoxy is dat het niet verkleurt, helder is en goed krasvast.

 10. #10
  Een beetje laat maar google eens Mod Podge. Via Ebay gemakkelijk te verkrijgen.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top