Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 14

Onderwerp: Laminaat staat bol

 1. #1

  Laminaat staat bol

  Goedenavond,
  Ik heb met veel moeite zo'n 50m2 van de 70m2 gelegd en ik heb nu gezien dat de lamellen bol staan over de breedte. Als je over de vloer loopt voel je de golving. De lamellen zijn verder volgens mij ook krom en over de lengte hol, waardoor het moeilijk te leggen is. Hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een te hoge luchtvochtigheid bij de opslag.
  Nu wil ik hier graag voorleggen: opnieuw beginnen met nieuw laminaat of laten liggen? Ik zou vooral ook graag weten of deze vloer problemen gaat geven in de toekomst. Of zal de vloer nog platter worden door de tijd?
  Alvast bedankt.

 2. #2
  misschien een domme vraag, maar ligt de vloer los van de muren?

  is het kliklaminaat en zwevend?

 3. #3

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jan 2011
  Locatie
  Ouderkerk aan den IJssel
  Berichten
  1.297
  Hebben ze eerst een of twee weken (zonder plastic verpakking) in de kamer kunnen acclimatiseren?

 5. #5
  heb je ondertussen de plinten al geplaatst? Ik zou nog een week of twee wachten voor iets drastisch te doen zoals het terug uitbreken. Nadien, wanneer de kamer op normale temperatuur en vochtigheid is en dus ook de laminaat, eens volledig rond gaan en kijken of hij echt nergens klemt, vaak nemen mensen te weinig uitzettingsvoeg aan de kanten. Indien dit het geval is, kan je het simpel oplossen door met bv een invalzaag of multitoool de kanten korter af te zagen.

 6. #6
  De pakketten hebben met plastic twee weken in de kamers gelegen. Met behang afstomen is het een paar dagen vochtig geweest.. Denk dat t daar fout is gegaan.
  Dat je de plastic verpakking moet verwijderen is nieuw voor mij. Dacht dat je die juist moet laten zitten.

  Plinten zitten er nog niet op, dus afkorten is nog een optie als de vloer uit gaat zetten.

 7. #7
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.505
  Plastic eraf hoeft niet (altijd). Het stomen veroorzaakt maar heel kort een hogere luchtvochtigheid, dat zou niet direct tot problemen moeten leiden. Plaats eens een vochtigheidsmeter in de ruimte. Is het een houten of betonnen vloer? Verder nog wat veranderd? Nieuwe dekvloer, stucwerk...

  Ik zou het meteen melden bij de winkel. Even aanzien kan daarna nog wel. Als je na een maand teruggaat, kunnen ze zeggen dat je eerder had moeten komen.

 8. #8
  Het hoeft misschien niet eraf maar een paar gaten erin zou niet verkeerd zijn geweest denk ik.

  Het is best moeilijk acclimatiseren als je opgesloten zit in plastic vermoed ik namelijk.

 9. #9
  Ik zal inderdaad eens kijken of ik kan meten. Het was wel vochtig denk ik want twee dagen na het stomen klemde de voordeur enorm (deed ie al wel maar nu kreeg ik m bijna niet open).
  Het is een betonnenvloer. Een jaar geleden is het complex opgeleverd.
  Verder geen nieuwe dingen, alleen gesausd, behangen, en paar plekjes stucwerk bijgewerkt maar dat zal t probleem niet zijn.
  Ik heb een goudkleurige folie als ondervloer, zou geluiddempend en vochtwerend moeten zijn.
  Ik ga zeker terug naar de winkel, in ieder geval voor de resterende pakketten. Of wordt dat een nog groter probleem als ik het tweede deel van de vloer afmaak met rechte lamellen?
  De vloer ligt in twee delen ivm een breedte van meer dan 8 meter. Ik zou een kwart kunnen afbreken en het tweede deel opnieuw kunnen doen... Leuk is anders (schuine kanten aan weerszijde) :s
  Ik heb vaker vloertjes gelegd met goed resultaat en zonder problemen, maar deze keer is de lol er wel van af...!

 10. #10
  Maar ff nogmaals voor de duidelijkheid; heb je het strak tussen de muren gelegd of heb je rondom 10mm vrij gehouden? Meen dat dat de maat is die je vrij moet houden van muren, als de kamer langer is al 11 meter geloof ik 15mm; maar dit is wel afhankelijk van welk merk. Op je verpakking staat meer info.
  Een huisarts weet van veel dingen een beetje. Een specialist weet van een beetje, heel veel. Ik ben een super- genie: ik weet van niks, alles

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top