Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: Eerste lepel...

 1. #1

  Eerste lepel...

  Geïnspireerd door Paul Sellers ben ik vandaag begonnen met het maken van een houten lepel. Hij is nog lang niet klaar, en het zal gezien mijn drukke agenda waarschijnlijk nog wel even duren, maar wat leuk om te doen .
  Alvorens ik kon beginnen moest ik eerst een oude guts onder handen nemen, wat niet echt meeviel. Ik slaag er niet in om het ding écht scherp te krijgen. Voor de rest heb ik wat verschillende technieken geprobeerd. Zagen en hakken, spookschaaf, mes, haalmes...
  Mijn spookschaaf is helaas van bedenkelijke kwaliteit en ook mijn haalmes krijg ik niet echt scherp. Jammer, want het haalmes bevalt me het meest.

  DSC_0327.jpg

  DSC_0329.jpg

  In de steel zit er een gaatje, geen idee van wat. Hopelijk loopt het niet te diep door...
  Alle tips zijn in elk geval welkom

  Groeten, Reinoud

 2. #2
  Goed zo! Ik ben ook al op zoek naar een goede guts, heb nog niet echt iets voor weinig geld kunnen vinden.
  Dat gaatje is vast van een wurmpje. Zat er zaagmeel in? Bij het stuk hout dat ik voor een zaagje stond te schaven kwam ook opeens zo'n gaatje te voorschijn.

 3. #3
  Ik ben niet meteen zaagmeel tegengekomen. Ik twijfel tussen een worm of een nagel.
  Ik heb net even de prijzen van gutsen bekeken Valt behoorlijk tegen...

 4. #4
  De holle vorm van de lepel ziet er prima uit

  groeten,
  Ornament
  http://www.houtsnijden.eu

 5. #5
  Vandaag wat tijd gevonden om verder te werken aan de lepel.

  DSC_0001.jpg

  Ik heb opnieuw wat dingen uitgeprobeerd. De figuurzaag blijkt heel aangenaam te werken, maar de zaagbladen springen snel stuk. Verder was het vooral klungelen om de spookschaaf scherp te krijgen.
  De vormgeving kon een pak beter en de afwerking ook. Ik had vooral moeite met het "lezen" van het hout. De draad van het hout doet niet altijd wat je wil dat die doet...

  DSC_0004.jpg

  Het gaatje in het hout bleek helaas nog behoorlijk diep te zijn...

  DSC_0002.jpg

  Ik laat de lepel voorlopig voor wat hij is, voor mijn volgende heb ik in elk geval al veel punten gevonden die ik kan verbeteren.

  Met wat zou ik de lepel best afwerken? Olie, was, ...? Ik had al gedacht aan de befaamde Ikea snijplankolie, geen idee of dit goed zou zijn.

  Groeten, Reinoud

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top