Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: vraag stofafzuiging

 1. #1

  vraag stofafzuiging

  Ben op zoek naar een alternatief voor de stofzakken van Festool en kwam het volgende tegen; de ultimate dust deputy van oneide-air.com. http://www.oneida-air.com/category.a...-B5C357DFE131}Wie van jullie heeft hier ervaring mee en kan er iets over zeggen? (Of een hint geven waar ik wat ervaringen zou kunnen vinden) Ben erg benieuwd.

 2. #2
  Ze hebben Het patent (monopolie) op zuighulpen met cycloon. Daarnaast zijn ze vrij stevig, wat wel nodig is met de astmatische (lang en smal) aanzuigslangen van Festool. De woodwhisperer heeft er een Youtube test over gedaan.

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jan 2011
  Locatie
  Ouderkerk aan den IJssel
  Berichten
  1.297
  Op de FOG staan heel wat ervaringen met dit hulpstuk. De meest verontrustende vind ik die waarin de electronica van de stofzuiger wordt vernield door opbouw van statische electriciteit. Op dat gebied is de DD niet al te goed bekend. Dat wordt 'verholpen' met wat strips zelfklevende kopertape, maar er is genoeg 'room for error'.

  Ik zou eens mijn licht opsteken op de website van J.P. Thien. Hij heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende cycloonvormen, en is uiteindelijk met een best wel simpele oplossing gekomen, de 'Thien Baffle'. In mijn hoofd spookt al een compleet ontwerp rond om dit apparaat te combineren met een systainer-compatible oplossing die zo op mijn CTL-Mini geklikt kan worden, en dan ook zijn aansluiting op de stofzuiger direct via de onderkant van de thientainer op de aansluiting van de CTL-Mini heeft.

  Ik moet hoognodig een werkplaats inrichten om allerlei ideeen uit te werken en hier te tonen, was nu eerst mijn huis maar eens verkocht.....

  Groet, Karel

  PS kijk ook vooral op het discussieforum over de Thien Baffle.
  Laatst gewijzigd door houtenklaas; 14-09-13 om 16:53. Reden: PS toegevoegd

 4. #4
  Ik heb de oneida cycloon gekocht bij www.sorotec.de omdat ik geen tijd heb om er zelf 1 te bouwen/ontwerpen.
  Werkt uitstekend in combinatie met mijn Festool CTL26 en 2 anti statische slangen, ik heb geen statische lading opbouw, die wordt
  keurig netjes afgevoerd via de stofzuiger (wel altijd een geaard stopcontact gebruiken anders werkt de afvoer van de statische lading niet)
  Gebruik wel een stevige ton/onderbak want de stofzuiger creert zo'n enorme onderdruk dat de ton inelkaar klapt.
  99% van alle vuil komt netjes in de ton/onderbak terecht, zowel bij frezen/zagen en schuren.

 5. #5
  http://www.woodworking.nl/showthread...ter-in-aanbouw

  het gaat niet hard, maar hier ben ik momenteel mee bezig.
  gr Albert

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top