Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9
 1. #1

  Spindel voor werkbank

  Hey iedereen,
  Ben momenteel bezig met het uittekenen en bedenken van een werkbank, voornamelijk voor met elektrische toestellen te werken, dus niet een gewone roubo werkbank, eerder iets in de trend van de wired workbench van fine woodworking.
  Deze werkt met pijpklemmen in het bovenblad, maar er naast zou ik ook nog een gewone klem willen aan de zijkant. Gisteren heb ik dan een spindel op de kop kunnen tikken die al een tijdje in de winkel lag, maar ik vrees dat er precies iets ontbreekt of ik zie toch niet direct hoe het zou kunnen werken.
  Er zit 1 stuk dat kan rondraaien op, ik vermoed dat dit aan de buitenkant moet, en dan zit er nog een ring bij in twee stukken, dit past enkel net op het uiteinde.
  Kan er iemand uitleggen hoe ik dit net moet monteren of ik mss idd stukken mis?


  2013-09-11 08.11.51 (Medium).jpg

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jan 2011
  Locatie
  Ouderkerk aan den IJssel
  Berichten
  1.297
  Het stuk met binnenschroefdraad en vierkante flens komt aan de werkbank denk ik, en de kraag die alleen aan het eind past komt op het bewegende deel. Zo wordt het bewegende deel ook mee teruggetrokken als je de bankschroef lost.

 3. #3
  @Houtenklaas, bedoel je met kraag die cirkel in twee stukken? Het probleem is dat die, wanneer ik die mooi rond maak, niet over de spindel lijkt te passen, enkel het topje op het einde van de spindel past er in, alsof die daar moet in rondraaien. Het past ook niet aan de kant met de stang.Hopelijk is dit wat duidelijk, maar snap er dus weinig van...
  Laatst gewijzigd door mcarma; 11-09-13 om 09:43.

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  May 2009
  Locatie
  Zeeuws-Vlaanderen
  Berichten
  239
  Volgens mij hoort het deelbare deel net achter de dikke knop (hendel) daar zit een uitsparing.
  Op deze afbeelding is te zien hoe.
  LegVise.3.jpg  Groeten Frank

 5. #5
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jan 2011
  Locatie
  Ouderkerk aan den IJssel
  Berichten
  1.297
  Dat bedoel ik dus. 1 plaatje zegt meer dan duizend woorden.

  Groet, Karel

 6. #6
  Ik denk dat ik het snap. Die vierkante flens zit dus momenteel omgedraaid op de spindel, die maak ik vast aan de werkbank en de ronde bevestig ik aan het bewegende deel.
  Super, bedankt iedereen voor de hulp, vanavond verder uittekenen en dan hopelijk er binnenkort toch eens aan beginnen.

 7. #7
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jan 2011
  Locatie
  Ouderkerk aan den IJssel
  Berichten
  1.297
  volgens mij zit die flens goed. op deze manier vangt het hout van de werkbank de kracht van het aandraaien op, als je hem omdraait komt de kracht als trekkracht op de schroeven.

  groet, Karel

 8. #8
  Senior Member
  Ingeschreven
  May 2009
  Locatie
  Zeeuws-Vlaanderen
  Berichten
  239
  Je zou de vierkant ook zo kunnen laten zitten en aan de achterkant monteren, zoals het houtenblok met schroefdraad op de foto. Dat wordt meestal gedaan.  Groeten Frank

 9. #9
  Ja, volgens mij moet je het vierkante deel aan de achterkant van de voorkant van je werkbank monteren, zodanig dat het ronde gedeelte (van het vierkant) klem in het hout zit.
  Er komt dus een gat met eenzelfde diameter als het ronde stuk staal, door de voorkant van je werkbank.

  Snappie?......................

  Verticale krachten op het bewegende deel worden dan vooral door het ronde gedeelte (wat klem in het hout zit) opgevangen.
  De vierkante plaat aan het ronde deel vangt dan de horizontale trekkrachten op, zodat je je werkstuk flink vast kan zetten.

  Groeten, Raymond

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top