Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  Blanke lak polijsten ????

  Hallo ik heb een klein werkstukje geschuurd en geschuurd met korrel 400 en daarna verschillende keren gelakt met steeds tussendoor schuren, nu vraag ik me af om de afwerking nog wat mooier te maken , kun je de lak ook polijsten om het echt spiegelglad te maken, het is een ovaal object.

 2. #2
  Ik heb dat gedaan met een aantal onderdelen van mijn bootje die gelakt waren met Epifanes blanke lak.
  Met 1500 geschuurd en toen met polijstmiddel opgepoetst.
  Het is wel mijn ervaring dat het veel beter ging als de lak echt uitgehard is.
  Dan heb je het over een paar maanden, niet een paar dagen.
  Als het nog te zacht was bleef er een soort doffe waas over hangen.
  Mijn ervaring, weet niet of dit universeel is.

 3. #3
  Lak is volgens mij over het algemeen prima te polijsten. Zoals Duncan al aangeeft: goed laten uitharden, daarna schuren met fijn schuurpapier (1500/2000/2400) en tenslotte polijsten. Daarvoor hoef je overigens niet direct aan de slag met allerlei polijstmiddelen, stevig poetsen met de stof van een oude spijkerbroek gaat ook prima. (Wel eerst zorgvuldig alle spijkers eruit halen, en geen nieuwe broek gebruiken. Die zijn vaak nog te ruw en kunnen krassen)

 4. #4
  Na schuurpapier tot korrel 3000 gebruik ik autopoetsmiddelen. Commandant producten zijn goed verkrijgbaar, wel even kijken welk nummer je nodig hebt anders is alle lak er vanaf.
  Van Festool heb ik een tijd geleden vloeibare poets gehad. k 6000 k8000 en k10000 werkt super. Helaas is dit nu alleen in grotere flacons te verkrijgen.

 5. #5
  In de autopoetswereld kan je ook allerlei goede middelen kopen die je hierbij kunnen assisteren. Hoeft niet eens overdreven duur te zijn. Wel is machinaal polijsten aan te raden, want handmatig haal je nooit het resultaat dat je anders kunt halen. Een deel van de truc zit echter in de "cutting factor" van de polijstpad, die bepaalt in hoeverre een bepaalde pad verf wegneemt, en daarmee of krassen weggaan, of dat je er vooral meer glans voor terugkrijgt. Alleen met de pads die ze in de bouwmarkt aanbieden aan de gang gaan is vaak niet aan te raden, die wollen pads zijn ongeveer alsof je met korrel 200 probeert om de finish van een Steinway te halen...

 6. #6
  Ik polijst er pennen mee. Een stukje handdoek of poetspapier werkt bij deze kleine werkstuken perfect. Ook acryl word hoogglans.

 7. #7
  Hmm dank jullie wel voor de info, ik ga eerst maar eens een half jaar wachten, geduld is toch mijn sterkste kant hahaha

  Ik heb laats eens iets gelakt, en een dag of wat laten drogen, daarna heb ik het geheel in de hete luchtoven gezet 2 uurtjes op 80 graden, kwam er goed uit hout niet gebarsten of zo, heb alleen geen idee in hoeverre dit vergelijkbaar is met de hoeveelheid tijd van normaal drogen

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top