Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  makita versus protool of ander merk decoupeerzaag

  beste lezer,

  ik wil graag uw mening weten wat de beste (betaalbare) decoupeerzaag is. Nu ben ik daarin benieuwd wat beter is... protool, festool, makita o.i.d.

  met vriendelijke groeten,

  thomas

 2. #2

  Re: makita versus protool of ander merk decoupeerzaag

  het type zaagje dat je gebruikt is ook belangrijke en wellicht nog belangrijker dan de verschillen tussen een makita of festool. Festool heeft goed zaagjes.

 3. #3

  Re: makita versus protool of ander merk decoupeerzaag

  ja, idd. het gaat mij nog niet zozeer om de zaagjes maar om het apparaat waar de zaagjes in moeten of die wel betrouwbaar, slijtvaster, sterk en nauwkeurig is.

  mvg.

  thomas

 4. #4

  Re: makita versus protool of ander merk decoupeerzaag

  Ik gebruik zelf een Festool decoupeerzaag:

  Betrouwbaarheid: Dat zit bij festool wel goed, 3 jaar garantie en reserveonderdelen zoals koolborstels en zaaggeleidingsonderdelen altijd verkrijgbaar.

  Slijtvaster: De behuizingen van Festool zijn erg robuust, de gebruikte motoren heb ik ook nog nooit iemad over horen klagen. Wat wel aan slijtage onderhevig is maar dat is bij iedere merk zijn de zaagbladgeleiders (die kan je afstellen tot ze helemaal versleten zijn) en de splinterbeveiliging (stukje plastic wat eenvoudig vervangen kan worden, moet sowieso bij verschillende diktes)

  Sterk: Ik heb ooit de draagbalken van mijn uitbouw moeten vervangen. Alleen hing mijn binnen plafond aan die balken. Ik heb met het langstverkrijgbare zaagje balk voor balk vervangen zonder mijn binnen plafond eruit hoeven te halen. Ik deed dat dus met de decoupeerzaag met een lang zaagblad (o.a. bij festool verkrijgbaar). Iedere balk moets ik in mootjes zagen om de stukjs los te kunnen trekken van mijn plafond. het waren flinke zware balken en per balk toch wel zeker 15 zaagsnedes. De decoupeerzaag gaf geen krimp, ging er super doorheen genoeg power.

  nauwkeurig: Met de splinterbeveiliging precies afgestemd op het zaagblad kan je mooi schoon zagen. Drift (loodrechte zaagsnede) in dikke materialen zou iets beter kunnen maar dat is dus ook wat je ziet in tests waarbij de Festool met andere wordt vergeleken. Krommingen volgen is géén probleem. Dus het is een beetje afhankelijk voor je beoogde toepassing of deze beperkte drift een stopper voor je is. Andere machines scoren mogelijk weer slechter op een van de andere eisen.

  Ik vermoed dat de Festool toch wat nauwkeuriger is dan de Protool die meer voor de bouw bedoeld is. Hoe de festool zich precies verhoudt tot een De Walt, Bosch Blauw of Makita geen idee. Voor mij was doorslaggevend het systeem en hij is me tot nu toe niet tgengevallen.

 5. #5

  Re: makita versus protool of ander merk decoupeerzaag

  Beste Thomas,
  Ik gebruik sinds een jaar of 3 de Protool BSP 80 E. Ik kan je alleen maar mijn mening geven, want ik heb geen vergelijking met andere merken. Ik heb namelijk nog geen ander apparaat hoeven aanschaffen
  De pendelfunctie in dit apparaat zorgt er voor dat je met zaagjes van de praxis prima door hout heen zaagt. Ik kan niets zeggen over de verschillende merken zaagjes.
  Ik kan nauwkeurig zagen met deze zaag en hij is snel, wendbaar en vooral heel krachtig. Het zaagje loopt niet weg naar de zijkant bij dikkere (> 44 mm) planken. Kortom: Ik heb goede ervaringen met dit apparaat.
  Succes met je keuze.

 6. #6

  Re: makita versus protool of ander merk decoupeerzaag

  Ik heb ook een Festool en het is inderdaad een bijzonder krachtige machine die overal doorheen vliegt. De machine heeft wat last van drift, maar ik gebruik de zaag niet voor fijn werk, dus dat is voor mij geen probleem.

  Een goed alternatief is een blauwe bosch, ik had er één voor de Festool, maar hij is helaas gestolen. Omdat ik toen een erg leuke deal kon krijgen voor een 2e hands Festool heb ik geen nieuwe Bosch gekocht. Als ik nu zou moeten kiezen, dan zou ik bij aankoop van een nieuwe weer voor een Bosch gaan. Vergelijkbare kwaliteit, maar goedkoper.

 7. #7
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.933
  Blog Berichten
  1

  Re: makita versus protool of ander merk decoupeerzaag

  ik heb zelf een bosch liggen. hier zaag ik veel mee en tot dikte's van 80mm. nog nooit wat mee gehad(nou ja, 1 x eigen snoer ingekort haha). verder een zeer degelijke machine zonder problemen

  rick

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top