Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 16
 1. #1

  Leuk forum, maarrrr...!

  Ik lees nu een paar weken mee op dit forum en ik kan niet anders zeggen dan dat ik daar een heel positief gevoel bij heb. Er is een leuke mix van totale leken (zoals ikzelf) en ervaren rotten. Heb prachtige werkstukken voorbij zien komen en ben alweer een beetje wijzer geworden

  Wat ik wel mis zijn handige centrale topics. Dus bv een centraal topic over afkortzagen, het hoe en waarom, aantal aanbevelingen in diverse prijsklasses, ervaringen en slimme toepassingen.

  Nu kun je op dit forum ook al heel veel vinden, maar alles staat behoorlijk versplinterd over vele verschillende topics. Met de zoekfunctie kom je een heel eind, dat wel.

  Zijn er forumleden die dit herkennen?

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.554
  Niet echt. Maar omdat ik al een tijdje meeloop op dit forum heb ik wel een idee wat er zoal besproken is. De zaken die je om diverse redenen aanspreken lees je met wat meer aandacht en blijven ook beter in je geheugen hangen. En anders is er de zoekfunctie. Met de juiste zoektermen kom je gauw bij de onderwerpen van je interesse.

 3. #3
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1
  De zoekfunctie brengt je een heel stuk in de goed richting. Dan is het een kwestie van de juiste postings doorlezen. Stel je zoekt op "afkortzaag" dan kom je best veel uiteenlopende zaken tegen die misschien ook erg goed zijn om ook te lezen.

  Mooi om te lezen dat je bij het forum een positief gevoel hebt. Ik deel dat gevoel volledig.
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 4. #4
  ik vind hier ook altijd veel info, soms teveel, omdat het inderdaad versplinterd staat, het kost soms wel wat tijd, maargoed , misschien ben ik dan ook wel eens ongeduldig verder deel ik de mening van positiviteit
  GROETJES MOOTJE

 5. #5
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2012
  Locatie
  Gem. Winsum (Groningen)
  Berichten
  1.623
  Tja, je kan het op allerlei manieren indelen.
  Je zou kunnen zeggen dat dit forum "in de praktijk" vooral blijkt te zijn ingedeeld naar werkstukken en niet zozeer naar middelen. Verhalen over hoe iemand iets heeft gebouwd blijken de leukste en leerzaamste. je leert zo ook de leden kennen. Een familie. Na een poosje zul je dat wel ontdekken :-)

  Waar ik mee begonnen ben is het HELE forum door te spitten. Heel leuk.

  mvg
  Klaas0639

 6. #6
  Eigenlijk heeft woruta gelijk. Maar dan krijg je een hele andere indeling van het forum. Dit forum is op een bepaalde manier gegroeid maar vanuit een andere gedachte. Je kunt de zoekfunctie gebruiken. Het probleem is vaak onder welke naam moet je zoeken. De een noemt het zus de andere zo.
  Mij bevalt de huidige structuur goed.
  In het blad finewoodworking staan vaak de vergelijkingen die je bedoelt. Nadeel is dat het gericht is op de Amerikaanse markt en die hebben volgens mij anderekwaliteits iideeën.

 7. #7
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jan 2011
  Locatie
  Ouderkerk aan den IJssel
  Berichten
  1.297
  Als je zo'n algemene vraagbaak opzet kom je in de richting van een 'woodwiki'. Ik ben bang dat het bijwerken van topics in zo'n wiki voor de meeste houtbewerkers 1) lastig is en 2) te veel tijd vergt. Daarbij zal je dan ook een stevige 'redactiecommissie' nodig hebben. Zelfs op een forum met 1000-en leden als het forum van de Festool Owners Group (FOG) zie je geen wiki, maar een vergelijkbare forum-werkwijze als hier. Dit geldt voor meer specifieke fora waar ik lid van ben. Ik zou graag een wiki willen zien, maar het 'materiaal' (de inhoud) kent zoveel invalshoeken, meningen en werkwijzen dat je dat niet in een encyclopedie-vorm gegoten krijgt.

  Groet, Karel

 8. #8
  Klopt houtenklaas, het is lastig en vraagt veel inzet van moderators/leden En aan het eind van de rit is nog niet iedereen tevreden, want er zijn dan weer mensen die daar weer krankjorem van worden, want een eigen topic openen is dan soms weer in strijd met de regels

  Blijft misschien het idee overeind om een soort sticky starterstopic te maken?

 9. #9
  Een hele poos stel ik vast dat sommige titels nogal raadselachtig geformuleerd zijn. Om te weten te komen waarover het gaat is men verplicht om in het bericht te duiken. Ook al leveren de diverse rubrieken wel een preselectie, toch is iemand die op zoek gaat naar een specifieke topic aangewezen op de zoekfunctie.

  Daarom dus deze oproep om in de titel kernachtig te vermelden wat het onderwerp van het bericht is. Geavanceerd zoeken in alleen titel zou een lijst van treffers opleveren die veel selectiever is dan zoeken in heel het bericht. In het tweede geval doorworstelt men een hoop berichten waar het trefwoord ergens zijdelings bij vernoemd word maar niet het onderwerp van een topic utmaakt.

 10. #10
  Ja dat sommige titels niet helemaal duidelijk zijn klopt, en in het begin vond ik dat ook lastig. maar dat je nu verplicht wordt om te lezen heeft aan de andere kant al heel wat nuttige informatie opgeleverd, en ook al heel wat projecten teweeg gebracht .-)
  Ervaring is iets dat je krijgt net nadat je het nodig had

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top