Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  Houten handvat voor attaché koffer

  Beste allemaal,

  Ik wil binnenkort een begin maken met een houten attaché koffer. Ik heb er één die mijn vrouw ca. 13 jaar geleden op het HMC heeft gemaakt, dus het is tijd voor een nieuwe.

  Wat ik erg graag zou willen is een houten handvat. Hoewel ik geen houtdraaier ben, lukt mij dit wel met een hoop zaag-, schaaf-, en schuurwerk. Het enige waar ik nog niet uit ben is de verbinding tussen het handvat en de koffer respectievelijk hoe ik het handvat kan laten draaien ten opzichte van de koffer (ik hoop dat ik mij een beetje duidelijk uitdruk).

  Als een van jullie hier ervaring mee heeft of nuttige informatie heeft, dan houd ik mij aanbevolen. Overigens ook voor informatie over leveranciers waar ik mooi sluitwerk, scharnieren etc. kan kopen.

  Groet,

  Marc

 2. #2

  Re: Houten handvat voor attaché koffer

  Hallo

  Kijk eens bij http://www.foreststreetdesigns.com (Other).De staan mooie houten koffers met (houten)handvat op 8-) . Misschien dat je daar wat aan hebt.Werktekeningen zijn aldaar te koop :idea: Succes ermee.

  Geurt  -------niemand is onbekwamer dan een timmerman zonder hamer------

 3. #3
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: Houten handvat voor attaché koffer

  mmm houten attache koffer, da's een goed idee. heeft iemand al eerder zoiets gemaakt? misschien wil Mark wat foto's plaatsen? lijkt me een hele uitdaging
  rick

 4. #4

  Re: Houten handvat voor attaché koffer

  Beste Rick,

  Dat valt wel mee hoor. Het is niet anders als het maken van een kistje waarvan hier op het forum schitterende voorbeelden te zien zijn (alleen wat groter). De uitdaging is het handvat. Het handvat op de koffer die ik nu heb is van kunststof. Aan de binnenkant zit ook geen kofferindeling of iets dergelijks.

  Overigens ben ik nog niet gestart met de nieuwe...

  Groet,

  Marc

 5. #5
  Athanor
  Guest

  Re: Houten handvat voor attaché koffer

  Kijk ook eens naar deze dia-serie van een houten gereedschapskoffer. Kun je tegelijk een oplossing voor een handvat bekijken.
  http://www.finewoodworking.com/Plans....aspx?id=29742
  Fons

 6. #6

  Re: Houten handvat voor attaché koffer

  Wauw.... wat een prachtkoffer. Ik denk wel dat ik mijn handvat ook zo ga ontwerpen; dan hebik geen bewegende delen.

  Dank voor de link, schitterend om te zien.

  Marc

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top