Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Werkbank uit afvalhout

  Geruime tijd geleden dat ik nog eens wat werk gepost heb... tijd voor updates!

  Allereerst mijn werkbank (die is af sinds januari denk ik), volledig uit pallethout, zoals gewoonlijk. De verbindingen van het onderstel zijn volledig handmatig uitgehakt (padoek hakt niet erg lekker.. dat weten we dan ook weer) en mechanisch verbonden (houten deutels). Onderstel en werkvlak zijn met draadeinden aan elkaar gebout.

  Ze is gebaseerd op de zgn "new fangled workbench", waarbij er gebruikt wordt gemaakt van 2 lange pijpklemmen die in een middengoot liggen van de werkbank. Deze goot kan je dichtleggen met afvalstukken mdf, zodat je een volledig werkvlak krijgt.

  De gaten aan de voorkant, onder het werkvlak, dienen om een 'front vise' te maken van 2 halve pijpklemmen: http://finewoodworking.assets.taunto...NFBench_lg.jpg

  Voordelen volgens mij:

  - makkelijk klemmen van diverse vormen over de volledige lengte
  - goeie kruising tussen een werkbank voor handgereedschap en een voor powertools.
  - stationaire kleine machines kunnen geklemd worden in de middengoot.
  - goedkoop in bouw, de klemmen kosten minder dan meer traditionele types.
  IMG_2190.jpgIMG_2198.jpgIMG_2201.jpgIMG_2196.jpgIMG_2358.jpgIMG_2200.jpg

  gebruikte houtsoorten:
  - padoek
  - beuk
  - lariks
  - ipe (werkvlak)
  - grenen
  - meranti

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Dec 2012
  Locatie
  Moergestel
  Berichten
  515
  ziet er netjes uit!

  Cas

 3. #3
  Mooi bureautje. Hoe kom je aan al dat afvalhout?

 4. #4
  bureautje?

  Ik heb het geluk om vlakbij de Antwerpse haven te wonen en daar valt veel afvalhout te sprokkelen. Veel houtimportbedrijven en veel staalbedrijven waar dikke stukken hout als pallets worden gebruikt. Komt de lading uit de tropen, is het tropisch hout. Komt het uit het noorden, is het naaldboom, beuk e.d. De balk lariks heb ik van Kodama gekregen na afloop van de vorige workshop japans zagen.

 5. #5
  Zeker. Ik weet dat het een werkbank heet. Maar ik vind het een plaatje, vandaar de benaming van een bureau.

  Ideaal om dicht bij zoiets te wonen. Toevallig liep ik vd week weer een keer over het strand langs de rijn (zo goed als waar die NL binnenkomt) en zag daar een interessant stuk hout liggen wat ik mee moest nemen. Dacht eerst dat het eik of kastanje was maar eens geschaafd vermoed ik dat het esdoorn is. Bestemming was als blad voor 2 nieuwe nachtkastjes maar het stuk is te klein. Denk dat het maar blijft liggen (het is ook nog niet helemaal droog) tot het een goede bestemming heeft. Vind het namelijk zonde om de 'natuurlijke' kanten eraf te halen.

  20130706_082409.jpg
  Ruw
  20130706_152920.jpg
  geschaafd
  20130706_152909.jpg
  andere kant
  Een huisarts weet van veel dingen een beetje. Een specialist weet van een beetje, heel veel. Ik ben een super- genie: ik weet van niks, alles

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top