Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  Vraag over bevestigen Blum scharnieren

  Beste forumleden,

  Recentelijk hebben wij onze keuken vernieuwd - we hebben de keukenfrontjes en onderbouw vervangen door (standaard) IKEA frontjes.

  Echter, er is een klein probleem - voor een klein kastje boven onze afzuiger hebben we niet de juiste maat weten te vinden. De breedte is weliswaar gelijk, maar de hoogte verschild. Het oorspronkelijke deurtje is 28cm, de IKEA deur is 34 cm (standaardmaat)

  Dit zou opgelost kunnen worden door dus van de IKEA deur 6 cm af te zagen, maar dan moeten de scharniergaten natuurlijk ook verplaats worden. Hoe kan ik dit het beste doen? Zijn er bijvoorbeeld meubelmakers die dit standaard op aanvraag kunnen doen? Is dit überhaupt mogelijk?

  Opmerking: de deur komt direct boven een uitstekende afzuigkap, de afgezaagde rand hoeft dus niet afgewerkt te worden.

  20130628_132421.jpg

 2. #2
  waar woon je ergens?
  Als je in de buurt van Dordrecht woont, kan je even langskomen

 3. #3
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jjjlll Bekijk Berichten
  waar woon je ergens?
  Als je in de buurt van Dordrecht woont, kan je even langskomen
  Hoi jjjlll, helaas, ik woon in Amersfoort. Maar bedankt voor je reactie!

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.505
  Als je het deel uit het midden weghaalt, blijft de randafwerking heel. Als de scharnieren dan ook nog passen, ben je helemaal snel klaar. Dat naadje in het midden kan je zien als modern

 5. #5
  Zo te zien is de afstand van de scharniergaten naar boven- resp. onderrand bij het nieuwe deurtje kleiner dan bij het oude. Bijtels oplossing zal dus waarschijnlijk niet werken (sorry Bijtel).

  Wat wel een optie kan zijn: het nieuwe deurtje ondersteboven gebruiken. Dan kunnen de nieuwe gaten in ongerept gebied (aan de overzijde) worden geplaatst en heb je niets te maken met moeilijk opvullen van de oude gaten. Die kunnen dan eenvoudig met een rechthoekig plaatje worden afgedekt. Voorwaarden:
  1. egaal front zonder duidelijke boven- en onderkant
  2. nog geen greep of gaten daarvoor aangebracht

  Bouwmarkten hebben i.h.a. wel een goedkope forstner- of scharnierboor voor incidenteel gebruik te koop. Een vaste booropstelling is ideaal, maar dit type boor is ook uit de hand goed verticaal te houden. Niet te veel toeren, vervolgens gewoon zorgen dat bij het eerste contact een complete cirkel wordt gemaakt en dan die stand vasthouden.
  Even goed oefenen op een afvalstukje en bij het echte werk goed de diepte in de gaten houden. Gaat vast lukken, succes!

 6. #6
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.505
  Je kan de scharnieren in het kastje toch gewoon op een andere plek vastzetten? Een stuk minder werk dan het gat in de deur verplaatsen.
  Hebben de deurtjes wel dezelfde breedte?

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top