Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Exclamation Hulp gevraagt uit Kambodja! ivm lak/olie.

  Hallo, ten eerste is weet bijna niks van hout af. Ik woon in cambodia en heb hier me eigen backpackers hostel. Ik ben bezig met een uitbreiding en heb aardig wat hout over en zou hier graag maar mooie tafels van maken naar lengte van eigen keuze. Dit omdat er kwa tafels er te koop zijn hier maar weinig keuze is op de market en een custom table veel cooler is.

  Ik heb gisteren zamen met mijn staff een tafel in elkaar hebben gezet.
  Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:   photo (7).jpg
Bekeken:  187
Grootte:  102,6 KB
ID:    7102maar het probleem is dat ik geen goede lak kon vinden. Het enige product wat ik zo 1 2 3 kon vinden wat TOA high gloss/exterior Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:   image (1).jpg
Bekeken:  185
Grootte:  25,3 KB
ID:    7103
  en dit is het resultaat nadat ik het heb aangebracht Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:   image (2).jpg
Bekeken:  185
Grootte:  23,0 KB
ID:    7104Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:   hop.jpg
Bekeken:  185
Grootte:  21,8 KB
ID:    7105
  Nu ben ik helemaal niet blij met dit resulaat omdat ik het veel te donker en ?vies? vindt lijken. ik wil meer voor een look als dit gaan Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:   image.jpg
Bekeken:  185
Grootte:  20,3 KB
ID:    7106
  Weet iemand hoe ik deze look kan krijgen? het probleem is dat ik hier 90% van de materialen niet kan vinden (de lak dus) gisteren zag ik wel een Maple high gloss lak. maar de tafel in het voorbeeld is geen gloss toch?
  ik had ook een paar vrienden raadgepleegt en die vertelde mij dat ik Kook Olie kon gebruiken.. ik weet niet of dit een grap was of niet? haha.

  Anyways als iemand mij in de goede direction kan wijzen zou dat enorm op prijs gesteld worden
  ik ga nu alvast meerdere tafels bouwen en wacht wel met lakken tot ik meer informatie heb.

  Hartelijk Bedankt!

  Jasper.

 2. #2
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Paasie Bekijk Berichten
  ...
  ik had ook een paar vrienden raadgepleegt en die vertelde mij dat ik Kook Olie kon gebruiken.. ik weet niet of dit een grap was of niet? haha.
  ....
  Waarschijnlijk bedoelden ze gekookte lijnolie/lijnzaadolie (engels: linseed oil). Hier wat info over dit product.
  Laatst gewijzigd door roald; 26-06-13 om 08:04.

 3. #3
  Jasper, als je een tafel die niet is behandeld een stukje natmaakt dan heb je een idee wat de kleur wordt als je de tafel met transparante lak behandeld. Let wel somige houtsoorten verkleuren na verloop van tijd meestal donkerder en de lak wordt soms wat geler. Er zijn ook houtsoorten die uitbleken zoals eiken onder invloed van zonlicht. Volgens mij is de tafel op de foto gemaakt van een lichtere houtsoort en is het maar de vraag of je dit effect ook bij jouw hout kan krijgen.

 4. #4
  Je kunt ook teakolie gebruiken, dan krijgt het hout inderdaad de kleur die het heeft als het nat is. TOA heeft zo'n olie, zie deze robot-vertaalde pagina. Als ze buiten komen te staan, moet je dit wel regelmatig herhalen.

 5. #5
  Haa, een mede houtbewerker in Azie. Die Toa spullen zijn hier ook in Bangkok overal te koop en het is geen verkeerd spul. Bij blanke lak zijn de eerste lagen altijd donkerder en met meerdere lagen wordt het geheel wat lichter, dat komt door de betere reflectie van de dikkere laag.
  Maar persoonlijk vindt ik die hoogglans gelakte tafels niet zo mooi en comfortable, het is net of er plastic op ligt. Je hebt vast genoeg soja olie, voor het koken, dat zou ik op een stukje proberen. Hoe gladder je het van de voren schuurt, des te lichter is het eindresultaat. Vind je de tafel na verloop van tijd te vlekkerig, even licht schuren en een doekje olie en het is weer klaar. En het staat veel natuurlijker, maar probeer eerst een stukje of je het wat vind. De overtollige olie goed wegvegen na een kwartiertje.
  Ben benieuwd en veel succes.

  jaap

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top