Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 15
 1. #1

  Scheppach Precisa 3.0

  Ik zit te kijken voor een nieuwe zaagtafel. 1 met een degelijk gietijzeren blad en qua vermogen en bereik een duidelijke verbetering van mijn huidige.

  Nu heb ik de Scheppach Precisa 3.0 op het oog en vroeg ik me af of er mensen zijn met ervaring. qua reviews was ik nog niet ver gekomen op internet.

  Wie kan me helpen met ervaringen/meningen en adviezen?

  Bram

 2. #2
  Hoi Bram,

  Ik heb dezelfde zaagtafel op het oog. En ben ook op internet helaas nog geen review / ervaringen tegengekomen. Dus ook erg benieuwd naar meningen/ervaringen.
  Wat ik tot nu toe wel ontdekt heb, is dat de zaag de opvolger is van de kity 619 (volgens oa een engelse site die de zaag verkoopt). Of dat betekent dat de zaag dezelfde kwaliteit heeft als de kity weet ik niet.

  Verder lijkt mij de axminster aw10bsb2 een goed alternatief, hoewel iets minder vermogen, qua formaat vergelijkbaar en betaalbaarder en nog niets slechts over gelezen. Deze zaag wordt op engelse forums vergeleken met een zaag van het merk SIP. En laatst las ik hier ergens op het forum dat een model van SIP weer vergelijkbaar of zelfs gelijk is aan de HBM600.

  Van wat ik tot nu toe gelezen heb zijn alle bovenstaande zagen made in China, en de Scheppach vermoed ik ook, ik denk daarom dat de zagen elkaar niet vee ontlopen en ik vraag mij daarom af of de Scheppach de extra 300/400 euro waard is.

  Tenslotte heb ik ook nog een tijdje gespeurd in duitse webshops, om te zien of de scheppach daar goedkoper is, maar dat valt tegen, de Precisa 2 is wel wat goedkoper in duitsland, maar de precisa 3 nauwelijks.

  Dus food for thought en graag reacties / meningen over de precisa 3.0!

  Ervin

 3. #3
  Ik heb gisteren de zaag besteld met een tafelverbreding en een transport inrichting.
  Ik heb getwijfeld over de HBM600 maar daar had ik qua zaaghoogte weer geen winst op mijn huidige situatie. Axminster vond ik geen optie vanwege mogelijke garantie problemen.
  De precisa 3.0 is een vernieuwde Kity 619. Ik heb wat meer vertrouwen in 2 gerenomeerde merknamen dan in een HBM.
  De Scheppach is niet compleet made in China. Onderdelen worden gemaakt in China, maar alles wordt geassembleerd in Duitsland en krijg daar ook de controle.

  Ik was zo brutaal geweest om via scheppach.nl een mail te sturen voor een pakketprijs en ik kreeg gelijk 10% korting en geen verzendkosten. Scheelt gelijk een flink bedrag op de prijs. waardoor die niet eens veel duurder dan de HBM600 is, maar wel meer vermogen.

  over 2 a 3 weken kan ik hem gaan uittesten!

  Bram

 4. #4
  Junior Member
  Ingeschreven
  Jun 2013
  Locatie
  zuid-overijssel
  Berichten
  22
  Ik ben zeer benieuwd naar je ervaringen!

 5. #5
  Dat ben ik ook. Jarenlang Scheppach fan geweest me schuur bestaat er nog steeds uit/
  Al vind ik wel dat de laatste jaren de machines qua kwaliteit erg achteruit zijn gegaan, je merkt echt dat de onderdelen in China worden gemaakt.

  Zeer benieuwd naar je ervaringen.

 6. #6
  Beste Bram, ik ben benieuwd hoe de zaag bevalt. Vooral de kwaliteit van de langsgeleider. Als ik het goed heb had je net als ik hiervoor ook een Bosch PTS 10. Hierbij moet ik altijd voor en achter bij het zaagblad met de schuifmaat meten om een beetje te kunnen zagen. Maar ik ben benieuwd of het met deze zaag mogelijk is gewoon de langsgeleider in te stellen en te zagen zoals ik verwachtte dat het ook bij de PTS 10 zou gaan (niet dus..).

 7. #7
  Beste. Hoe bevalt de zaag je intussen?

 8. #8
  Member
  Ingeschreven
  Dec 2013
  Locatie
  Wij wonen in het zuiden van Spanje in de prov. Alicante
  Berichten
  43
  Is de hier gestelde vraag nog actueel????
  Torro

 9. #9
  De zaag bevalt prima! Heb nog het originele zaagblad erin die wil ik nog vervangen met een ander blad en dan meerdere bladen voor divers werk. Al met al een goede investering.

 10. #10
  Member
  Ingeschreven
  Dec 2013
  Locatie
  Wij wonen in het zuiden van Spanje in de prov. Alicante
  Berichten
  43
  Ik heb kort geleden dezelfde zaagtafel aangeschaft.
  Ben tot dusver tevreden.

  Heb die besteld bij Probois-machinoutils.
  Buitengewoon interessante aanbiedingen.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top