Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9

Onderwerp: MiniMax Lab 300 N

 1. #1

  MiniMax Lab 300 N

  Dag allemaal,

  Ik ben op zoek naar een compacte combinatiemachine. Mijn voorkeur ging uit naar een Robland K26 of K30 omdat ik hier ervaring mee heb. Maar nu verkoopt een bedrijf in de buurt een tweedehands MiniMax Lab 300 N. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik vind wel informatie over vergelijkbare uitvoeringen, maar over deze specifieke uitvoering niet meteen. Hoe verhoudt MiniMax zich tegenover Robland qua degelijkheid en nauwkeurigheid? Voordelen en nadelen?

  De machine is acht jaar oud maar slechts sinds twee jaar in gebruik. Alle accessoires zitten erbij (niet op foto). Heeft iemand een idee wat de nieuwprijs hier van kan geweest zijn? En wat ruw geschat de huidige waarde kan zijn?

  Vriendelijke groeten,
  Jan
  Bijgevoegde Afbeeldingen Bijgevoegde Afbeeldingen

 2. #2
  Athanor
  Guest
  Volgens mij zijn de minimax machines over het algemeen van een goede kwaliteit. Hierbij een paar links, naar een uitgebreid topic over combi machines en een testrapport. In deze bijlage is een vergelijkend testrapport te zien dat een andere machine betreft, maar geeft mogelijk een indruk.

  http://www.woodworking.nl/showthread...inatiemachines

  http://www.woodworking.nl/upload/att...iemachines.pdf


  Fons

 3. #3
  Hallo,

  Mijn voorkeur gaat uit naar de Minimax. Afkomstig uit een van de SCM fabrieken (Italie) Daarnaast beschikt de afgebeelde machine over een "formaat" rollenwagen. Je kan voordat je een keuze maakt ook even naar het gewicht kijken, dit zegt vaak veel over de kwaliteit. Succes.

 4. #4
  Ja, dat is het voordeel van de Minimax, de machines zijn verkleinde versies van de professionele reeks, dat zie je bij de schaaf duidelijk, zwaar overgedimensioneerd, idem voor de freesgeleider.
  De langgatboor lijkt er op laatste ogenblik tegenaan gegooid, dat trekt op niks. Hun loopwagen is ook picco bello, maar de haakse afkortgeleider erop is daarentegen wat minder.

  Over het algemeen gezien krijg je meer machine dan bij Robland, hier is alles eerder aan de (te)licht(e) kant. De freesgeleider bij Robland is het absolute minimum, je krijgt al schrik van naar te kijken alleen al Dat ding plooit alle kanten op.

  Als de beste keuze tussen beide merken komt zonder twijfel de Minimax met ruime voorsprong over de meet.

  Huidige waarde ergens rond de 2000€ à 2500€ maximum.

  Mvg,

  André
  Laatst gewijzigd door tuoh; 24-06-13 om 19:34.

 5. #5
  Alvast bedankt voor de reacties en info. Uit andere threads en uit eigen ervaring maak ik op dat het niet eenvoudig is om een keuze te maken uit het tweehandsaanbod. Daarom wil ik deze topic gebruiken om mijn ervaringen te delen met deze combiné.

  Alvast dit: ik heb met de originele verdeler contact opgenomen. Ze konden me aan de hand van het serienummer vertellen welke onderdelen nog te krijgen zijn en welke compatibel zijn met de huidige versies. Goed nieuws alvast.

  Ik denk trouwens dat de machine meer waard is dan €2.500, want de leverancier van de nieuwe machine wou deze overnemen voor dat bedrag.

  Het belangrijkste vind ik dat de basis goed is. Als bv. de haakse geleider niet 100% voldoet aan mijn wensen, dan wil ik wel zoeken naar een upgrade (Incra? Biesemeyer? Andere?).

  Groeten,
  Jan

 6. #6
  Na wat zoeken heb ik een folder gevonden van deze specifieke uitvoering. Ik deel de pdf hier, misschien komt het voor iemand anders ook van pas:
  MiniMax Lab 300N.pdf


  Groeten,
  Jan

 7. #7
  Op de machine zit geen wielbasis, dit was blijkbaar een optie. Ik heb bij de verdeler gevraagd of dit nog te krijgen is, maar zijn er andere opties? Ik ken de frames die je kan krijgen om onder een machine te plaatsen, maar elegant vind ik die oplossing niet. Voordeel van de ingebouwde optie is dat de machine stabiel staat, totdat je ze opkrikt. Zie foto.

  MiniMax Lab 300N wielbasis.jpg

 8. #8
  Maar nu verkoopt een bedrijf in de buurt een tweedehands MiniMax Lab 300 N.
  Hier wordt je toch acuut héél erg hebberig van... Wat de keuze ook gaat worden, veel succes met het uitzoeken. Is vaak al net zo leuk als de aanschaf zélf...
  Groeten, Ekko

  "In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk. In de praktijk wel..."

 9. #9
  Janomer ik heb zelf ook een combi lijkt heel veel op de mini max is ook een Italieaan die ik zelf verrijdbaar heb moeten maken.Zelf een heel simpele naar zeer doeltreffend oplossing bedacht. Ik hoef de machine alleen van links naar rechts te verplaatsen en andersom dus niet van voor naar achter.Verrijdbaar maken is dus gemakkelijk te doen.

  Gr Marc

 

 

Labels voor dit Bericht

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top