Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  Kamferhout, gevaarlijk?

  Beste forummers, een vraag waarvan ik twijfel of die hier, of bij hout moet staan....
  Iemand hier in de buurt kan een mooie kast kopen van kamferhout, gemaakt in China. Nu las ze dat kamferhout niet altijd even goed is voor je gezondheid, maar als ik google dan zijn kleine hoeveelheden juist wel gezond!?. Heeft iemand ervaring met kamferhout?

  jaap

 2. #2
  Zo lang ze hem niet opeet lijkt het me geen probleem. Kamfer wordt al ik-weet-niet-hoe-lang gebruikt als motwerend middel in kledingkasten. En kamferspiritus om eelt op je voeten te kweken ken ik ook.

 3. #3
  ik zou er inderdaad mee oppassen, het product is namelijk ook libido onderdrukkend De legerleiding maakte hier vroeger dankbaar gebruik van, volgens de overlevering werd er niet zuinig mee omgesprongen in de legerkeukens

  Mvg,

  André

 4. #4
  Dus als je in China uit de kast komt....... Daarom zijn er zo veel Chinezen natuurlijk!

  On topic: kamfer in kleine hoeveelheden kan geen kwaad. In de states mogen producten maximaal 11 % kamfer bevatten. Droog hout zal daar erg ver onder zitten. Er zijn mensen die allergies zijn voor kamfer, maar dat laat zich met een flesje kamferspiritus snel vaststellen, dan weet je het ook voor de toekomst. Als je de kast koopt zou ik graag een foto zien!

  Groet, Rob.

 5. #5
  Lijkt mij niet geschikt om in de slaapkamer te zetten

 6. #6
  Lijkt mij niet geschikt om in de slaapkamer te zetten
  En de vrouw denkt juist van: "Lieverd, als je die kast nu écht zo mooi vind, koop hem dan maar. Leuk voor op onze slaapkamer!"
  Groeten, Ekko

  "In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk. In de praktijk wel..."

 7. #7
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door tuoh Bekijk Berichten
  ik zou er inderdaad mee oppassen, het product is namelijk ook libido onderdrukkend De legerleiding maakte hier vroeger dankbaar gebruik van, volgens de overlevering werd er niet zuinig mee omgesprongen in de legerkeukens
  Maar de werking berust, voor zover ik weet, vooral op hear-say, en bovendien ging het dan iig om orale toediening. Dus zoals gezegd, zolang je die kast niet opeet...

  Wel zou ik me ervan vergewissen dat het hout niet zoveel kamfer bevat dat je het tot in lengte van jaren blijft ruiken - ik kan me voorstellen dat dat snel heel irritant wordt. Of erger.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top