Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  Wheeler dealers. Morris Traveller (woody)

  Laatst op Discovery Channel te zien: een aflevering van Wheeler Dealers, waar ze een Morris Traveller (met zo'n houten stationwagon opbouw achterop) restaureren. Hier is een verslag van een bezoek naar een werkplaats te vinden van een man die zich heeft gespecialiseerd in dat werk.
  Groeten,
  Hans

 2. #2
  Athanor
  Guest
  Leuk om te zien! Doet me herinneren aan mijn ambachtschooljaren, ik heb na de meubelmakersopleiding nog een kopklas gevolgd in carrosserie en jachtbouw. Daar werd in 1968 nog les gegeven in het maken van houten carroserieonderdelen. Het examenwerkstuk was dan meestal een houten deurframe, mat allerlei bochten. We kregen naast de houtvakken ook les in de metaaalbewerking, plaatwerken en lassen. Mijn examenwerkstuk was gericht op de jachtbouw nl. een blokrooster. Ben ik nu even dunnetjes aan het overdoen....

  Fons

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2012
  Locatie
  't hoofd van Overijssel
  Berichten
  943
  Link werkt hier helaas niet meer dus even opgezocht.  Nog wat reacties op de Morris Minor Owners Club onderaan een reactie van de koper. Ben zelf erg benieuwd naar de site van de houtman.
  Jeroentje

 4. #4
  Heb er ook naar gekeken... mooi om te zien hoe ze dat nog steeds op ambachtelijke wijze maken. Die man maakte ook aardig wat sets per jaar (ik meen iets van 25 per jaar ???)
  Groeten, Ekko

  "In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk. In de praktijk wel..."

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top