Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 4 123 ... LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 31

Onderwerp: Werk in 2013

 1. #1

  Werk in 2013

  Beste Leden,

  Ik ben Robert Vergeer en ik ben sinds een aantal weken ondernemer. Ik specialiseer me in het ontwerpen en maken van meubels en interieurs en daarnaast wil ik renovatieprojecten gaan doen.
  In het begin had ik al meteen verschillende klusjes waar ik mee kon beginnen dankzij mijn goede vrienden en familie maar dat begint al aardig in te krimpen. Ik ben nu dus hard op zoek naar werk om mijn bedrijf voort te kunnen zetten. En dat is waar nu mijn vraag werkelijk over gaat. Zijn er ervaren mensen die wat kunnen vertellen hoe zij aan nieuwe klanten komen. Ik heb al veel gezocht op het internet. Websites als werkspot.nl en biedplaats.nl heb ik al afgestruind maar deze sites kosten veel maar met weinig succes. Ook ben ik al veel met koude acquisitie bezig geweest door bedrijven te benaderen of ik kan werken als zzp-er maar overal krijg je hetzelfde antwoord en dat is dat er geen werk is.

  Is het werkelijk zo slecht met het werk in de meubelbranche of zie ik iets over het hoofd. Hoe komen andere meubelmakers aan werk?

  Graag wat tips zodat ik binnenkort niet al mijn deuren moet sluiten door gebrek aan omzet.

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Robert Vergeer

 2. #2
  Is het werkelijk zo slecht met het werk in de meubelbranche of zie ik iets over het hoofd. Hoe komen andere meubelmakers aan werk?
  Robert, gefeliciteerd met je nieuwe bedrijf maar als je nu deze vraag stelt maak ik me wel wat zorgen over je ondernemersvaardigheden. Je bent echt heel laat om je deze vraag te stellen als je de beslissing hebt genomen ondernemer te worden. Ik denk dat je geen ondernemingsplan hebt. Hoe goed de kwaliteit ook is van je werk, als slechte ondernemer die niet overziet wat ondernemen inhoud ga je het niet lang volhouden. Dan komt 1 van de valkuilen wel langs en tuin je erin met mogelijk kwalijke gevolgen voor je financiële situatie voor een hele tijd.

  Mijn advies: zoek een baan waarin je de tijd hebt om alsnog een goed ondernemingsplan te gaan maken, bedenk waar je je werk vandaan gaat halen, hoe je bedrijf eruit gaat zien kwa financiering etcetera, hoe ga je je gereedschap en dat soort zaken financieren en wat is je groeiplan, langzaam ga je dan van loondienst naar eigen ondernemer en pas als je voldoende werk hebt helemaal uit loondienst om je te richten op je eigen bedrijf.

  Het is maar een idee maar wie weet heb je er wat aan.
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 3. #3
  Beste Scheppie,

  Bedankt voor je reactie maar ik kan er niet echt veel mee. Ik heb namelijk een ondernemingsplan uitgewerkt dat is goedgekeurd door het uwv en de banken. Ook heb ik hierin een marketingplan uitgewerkt dat best breed is. Helaas kom ik nu tot de conclusie dat er op deze manier te weinig te halen is.

  Ik heb zelf 10 jaar in het interieurvak gewerkt voor een werkgever en ben daarin succesvol geweest als projectmanager. Het grote verschil van de manier van marketing voeren is dat ik me nu vooral op de koude markt moet werpen terwijl ik toen alleen warme klanten had. Dit is iets totaal anders en vandaar ook mijn vraag hoe andere succesvolle ondernemers marketing voeren op de koude markt naast het afzoeken op internet.

  Ik kan me goed indenken dat het plaatsen van advertenties in lokale bladen een ideale oplossing kan zijn maar hier zijn vaak hoge kosten aan verbonden. Niet dat dit zozeer een probleem is maar ik probeer de kosten zo laag mogelijk te houden.

  De vraag is dus (mijn excuses voor het onduidelijk formuleren in het vorige bericht) niet zo zeer hoe ik marketing moet voeren om aan klanten te komen, maar hoe ik nieuwe klanten kan vinden zonder dat hier altijd hoge kosten aan zijn verbonden. Het zijn namelijk moeilijke tijden voor vele van ons en we proberen allemaal ons hoofd boven water te houden.

  Ik hoop dat meer mensen mij een zinvolle tip kunnen geven zodat ik verder kan met mijn marketing.

  Groet Robert

 4. #4
  Ikzelf gebruik alleen google adwords werkt voor mij goed om de koude klanten naar mijn site te krijgen.
  alle andere marketing volledig de deur uit gedaan, dat levert te weinig op.

 5. #5
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1
  @VergeerDM : Lastig om hier zo in schrift antwoord op te geven. Afgelopen tijd heb ik dergelijke gesprekken gevoerd met vele meubelmakers/interieurbouwers. Mocht je eens in de buurt van Zwolle komen dan wil ik je graag helpen met enkele zaken.
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 6. #6
  Ik zie dat je kosten van marketing laag wilt houden maar als ik een tip mag geven bespaar daar nu niet op. zeker niet in het begin zie het ook als een investering. als mensen jou niet kennen zullen ze jou ook niet bellen. en kijk dan ook op welke doelgroep je je richt en adverteer in kranten en bladen die door die mensen gelezen worden. verder zou je over een website kunnen denken als je die niet al hebt.
  maar je zult zien als je nu flink reclame maakt en daar komt werk uit voort dan kom je als het ware van zelf in het wereldje van jou branche. en dat wil niet zeggen dat je dan bakken met werk hebt maar op die manier bouw je wel langzaam een klanten kring op. en ik zag dat je ook bij andere bedrijven had gevraagd voor werk dit kan zeker heel goed uitkomen voor jou. alleen pas wel op dat je niet teveel leunt op zo een bedrijf want als ze jou wegsturen heb jij geen werk meer en in die tussentijd ook geen klanten kring op kunnen bouwen.
  Ervaring is iets dat je krijgt net nadat je het nodig had

 7. #7
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door edjebel Bekijk Berichten
  Ikzelf gebruik alleen google adwords werkt voor mij goed om de koude klanten naar mijn site te krijgen.
  alle andere marketing volledig de deur uit gedaan, dat levert te weinig op.
  Dag Edjebel,

  Google Adwords... ja, goed bezig. Ik heb momenteel alleen nog Google SEO maar dat werkt nog niet 100%.
  Doe jij Google Adwords helemaal zelf instellen of is dat vrij ingewikkeld en laat je dat aan een pro over?

 8. #8
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door rickkoorman Bekijk Berichten
  @VergeerDM : Lastig om hier zo in schrift antwoord op te geven. Afgelopen tijd heb ik dergelijke gesprekken gevoerd met vele meubelmakers/interieurbouwers. Mocht je eens in de buurt van Zwolle komen dan wil ik je graag helpen met enkele zaken.
  Als ik in de buurt van Zwolle ben, kom ik graag een keer langs. Ik kom er alleen niet zo vaak in de buurt maar ik zal het onthouden :-)

 9. #9
  --> Iedereen en niemand.

  Bedankt voor je reactie. Ik ga het zeker overwegen om dan toch de stap te maken om daarin te gaan investeren. Het is altijd mijn droom geweest om een eigen meubelbedrijf te hebben, dus ik heb er veel voor over om een succesvol bedrijf te hebben. Ik zal ook zeker meenemen om goed te kijken in welke kranten en bladen ik me ga richten.

  Misschien dat meteen een vervolgvraag. Ik zit in de regio Eindhoven Tilburg en wil me vooral gaan richten op particulieren en MKB bedrijven die meubels of interieurs nodig hebben. Kent iemand een goede krant of blad waar vooral bedrijven zich op richten en wat verstandig is om als meubelmaker in te investeren?

 10. #10
  Ik stel het zelf in en houdt het bij, maar het niet lastig om te doen.
  doe het alweer 8 jaar dus ben een pro denk ik.

 

 

Labels voor dit Bericht

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top