Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: Schalen set

  1. #1

    Schalen set

    Eindelijk heb ik de tijd gehad om twee schalen te schuren en oliën. Beide schalen komen van de zelfde stronk. Eentje heb ik moeten koken omdat deze aangetast was met schimmel. Deze is daardoor veel donkerder van kleur geworden.

    Nu nog even op mijn tanden bijten voor de laatste schaal.

    Nogmaals het is de zelfde stronk en zelfde afwerking (walnotenolie) enige verschil is het 10 minuten koken.


    Meer foto's


    Meer foto's
    Voor mijn werkstukken - houtsnijden

  2. #2
    waarom kook je de schaal?
    die schimmel gaat uiteindelijk toch vanzelf dood

  3. #3
    Dat koken geeft wel weer een leuk effect. Zuur of base kan hout ook verrassend van kleur doen veranderen.
    Fred*

  4. #4
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fred* Bekijk Berichten
    Dat koken geeft wel weer een leuk effect. Zuur of base kan hout ook verrassend van kleur doen veranderen.
    Koken heeft geen effect op de kleur van het hout, behalve dat de buitenste 2 mm ofzo wat lichter van kleur word. Dit word er dus meestal na het drogen weer afgedraaid. Sommige draaiers koken hun voorgedraaide schalen om ze sneller te laten drogen, sommige houtsoorten worden schijnbaar makkelijker schuurbaar door koken.

  5. #5
    Het lijkt alsof het bij mij precies andersom is? De gekookte schaal is zeker een aantal tinten donkerder. Wanneer ik de schimmel laat zitten zonder de schaal te koken blijft deze dan niet zichtbaar?

    Dank voor de info!
    Voor mijn werkstukken - houtsnijden

 

 

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top