Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: 25 mm lade maken

 1. #1

  25 mm lade maken

  Ik moet een lade maken die vlak onder de bovenkant in een meubel gemonteerd moet worden.
  De afmetingen zijn 25x600x250 mm.
  Het bestaande meubel is gemaakt van MDF en beuken.
  In de lade komen instrumenten die nu nog bovenop liggen. Er is echter weinig ruimte onder de plank omdat de motor er onder benaderbaar moet blijven.
  Zie foto.

  Schermafbeelding 2013-05-07 om 07.48.11.jpg

  Ik weet niet precies hoe ik deze lade moet maken. Welk materiaal, welke verbindingen? Met name de hoogte van 25 mm maakt dat ik niet precies weet hoe het aan te pakken.

  graag jullie tips.

  Blazoen

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2012
  Locatie
  't hoofd van Overijssel
  Berichten
  989
  Zou een plaat MDF pakken van 6 en 18 mm MDF, kom je totaal op 24 mm. In de 18 mm zaag je de vormen uit van het gereedschap. Eventuele extra ruimte maak je een sparing. Daarna plak je de 6 mm er onder. Houd de platen groter dan de strakke maat van de la. Kan je de zijde schoon zagen na het plakken van de bodem.

  Voorzijde kan je met wit kantband of van dat vensterbank (iets steviger) afplakken. Lijkt het redelijk op het originele meubel.
  Jeroentje

 3. #3
  Jeroen,

  Bedankt voor je reactie. Jouw oplossing kan inderdaad een goede basis zijn voor mijn lade. Je hebt dan niets te maken met verbindingen omdat het uit 1 stuk wordt gemaakt. Ik zat zelf te denken aan een breed frame met een bodem maar wist niet hoe dat frame sterk en stijf te krijgen. Met jouw oplossing omzeil ik het probleem.

  Blazoen

 4. #4
  Of je pakt een plankvan 25mm dik (eiken / beuken ... whtever) en freest een millimeter of 20 diep weg. Dan heb je een la uit 1 stuk.
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 5. #5
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2013
  Locatie
  Berkel en Rodenrijs
  Berichten
  533
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Scheppie Bekijk Berichten
  Of je pakt een plankvan 25mm dik (eiken / beuken ... whtever) en freest een millimeter of 20 diep weg. Dan heb je een la uit 1 stuk.
  Dan kan je zelfs zo uitfrezen, dat je gereedschap er precies in past

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top