Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 17
 1. #1

  Accu of boormachine in zijn geheel vervangen.

  Ik zit met een dilemma. De accu van de Bosch accuboor/schroefmachine is overleden.
  Nu kan ik voor 45 euro een nieuwe accu aanschaffen, maar ook een geheel nieuwe machine voor ongeveer 200 euro. Duurder hoeft niet want ik draai er vooral schroeven mee in.
  De Bosch is 14 jaar oud en werkte altijd correct. De knop wil nog wel eens uit de 1 stand springen, maar daar valt mee te leven.
  Wat zouden jullie doen?

 2. #2
  14 jaar oud.... nieuwe kopen.... koop en Li-ion accu model en je weet niet wat je overkomt, lange accuduur , veel kracht.... de techniek is heel wat vooruit gegaan. Een leuke protool compact voor weinig geld (relatief) is nu een leuke optie als je kwaliteit zoekt.
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 3. #3
  Ik zou de accu vervangen, heb ik vorig jaar met mijn Metabo ook gedaan.

 4. #4
  nieuwe kopen met li-ion,
  de Nicad accu's zijn slecht voor het milieu, hebben een memory effect, worden snel ouder, je weet niet hoe oud je nieuwe Nicad accu al is.
  Met Li-ion kan meer stroom leveren, heb je dus een groter koppel, heb je minder gewicht.

 5. #5
  2e hands kwaliteit merk kopen is beter dan 200e neerleggen voor een schroevendraaier

 6. #6
  Na 14 jaar zou ik maar voor vervanging gaan, je mag er dan wel van uitgaan dat de machine op is. Misschien is er een leuke deal te sluiten voor een protool nu het merk gaat verdwijnen.

 7. #7
  Ik zou zeker een nieuwe kopen. De vraag is of er nog onderdelen voor te krijgen zijn als er iets kapot gaat. Fabrikanten zijn wettelijk verplicht een x aantal jaren onderdelen te kunnen leveren. Maar dat zal een jaar of 5 tot 8 zijn. Met een accuboor zou ik beslist niet voor een tweehands machine gaan maar voor een nieuwe. Je weet nooit hoe de accu's zijn en de echte reden waarom de machine weggedaan word zal niet gauw bekend zijn. Dat de machine bij de oude eigenaar niet of niet meer voldoet is duidelijk maar waarom? De meeste accu's hebben een beperkte levensduur/aantal keren dat deze opgeladen kunnen worden. Mijn ervaring is dat bij frequent gebruik e.e.a. na drie jaar duidelijk minder wordt. Bij l-ion speelt dit minder maar hoeveel keren die daadwerkelijk opgeladen kunnen worden is mij (nog) niet bekend.

 8. #8
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2012
  Locatie
  Gem. Winsum (Groningen)
  Berichten
  1.630
  Koop je elke drie jaar een nieuwe machiene a 200 euro?. Bijna 70 euro per jaar. Een nieuwe accu kost 45 euro. Na 9 maand speel je dus quite. (Ik begrijp dat je de machiene alleen voor...., dus al die voordelen van een nieuwe machine wegen voor jou niet zo zwaar lijkt het)

  (Als je graag gewoon een nieuwe machiene wilt wordt het heel anders natuurlijk :-). Of ... een accu kopen en voor 155 een ander leuk speeltje.)


  mvg
  Klaas

 9. #9
  Volgens mij is het in dit geval 200/14=14,30 per jaar. Dan het je 2 nieuwe accus, dus vergelijkbaar met 90 euro investeren in een 14 jaar oude machine. Moet die machine dus nog minimaal 6 jaar meegaan om het enigszins vergelijkbaar te krijgen.
  Ik zou echt nooit gaan investeren in een machine van die leeftijd met gebreken tenzij ik echt het geld niet had voor een nieuwe machine. Maar goed, dat moet ieder voor zich weten natuurlijk...

 10. #10
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2012
  Locatie
  Gem. Winsum (Groningen)
  Berichten
  1.630
  Ook waar. Leuke met deze sommetjes is dat je eruit krijgt wat je al wilde :-)

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top