Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 12

Onderwerp: twee schalen

 1. #1

  twee schalen

  hallo.

  via het marktplaats heb ik wat shaal blanks gekregen en daar van heb ik er twee af gedraaid.

  de eerste is afgewerkt met danisch oil en de tweede met wood wax 22. er zitten nof een paar open stukjes inaar ik vond ze mooi.

  image.jpg

  image.jpg
  Laatst gewijzigd door jordiij; 25-04-13 om 13:32.
  groet jordi

 2. #2
  Mooie strakke vorm en mooi hout. Het stuk er uit op de bovenste foto vind ik helemaal geen bezwaar, het staat juist mooi!

  Een kleine aanmerking, los van de artistieke kant: iets langer doorgaan met schuren en de sporen van het draaien zijn er uit.
  Schuur je met de hand, of met een schuurschijfje op een machine?
  Fred*

 3. #3
  Ik schuur met de hand. Is met de machine beter?

  Dat stuk vind ik ook wel mooi alleen met de kleine gaatjes bedoel ik meer sporen van het draaien waar de structuur van het hout erg open was en heel Ruw maar dat is al bijna weg.

  Als met een machine beter is wat heb ik dan nodig z'n rond schijfje? Zo ja moet ik die dan de zelfde richting als de draaibank laten draaien of juist de tegengestelde richting dat het sneller gaat?
  groet jordi

 4. #4
  schaaltjes zien er goed uit
  wat zijn de afmetingen en hoe heb je de voetjes gedaan?

  let wel op met het schuren met een boormachine:gebruik een oude machine,de koolborstels en andere onderdelen kunnen snel slijten omdat je meestal niet recht maar langs de zijkanten druk zet

 5. #5
  Als je met een machine schuurt, dan schuur je gemakkelijker meer weg en je krijgt minder snel sporen van het schuurpapier in het hout. Vooral bij concave vormen wil het schuurpaier gemakkelijk een vouw of kreukel vertonen, daar wordt dan meer geschuurd dan er naast.
  Er bestaan passieve roterende schuurhulpjes zoals deze:http://www.baptist.nl/houtbewerkers/...schuurschijven, maar je kan ook een schuurpad als deze: http://www.leevalley.com/US/Wood/pag...54&cat=1,42500 in b.v. een accuboor zetten. Als je het schuurschijfje dwars op de draairichting laat draaien werkt het meestal het beste. Advies: gebruik een reeks korrelgroftes en schuur net zo lang met een fijnere korrel tot de krassen van de vorige helemaal weggeschuurd zijn, ga dan weer een korrel fijner. Zo krijg je het mooiste resultaat met zo min mogelijk inspanning.Hier nog een paar foto's en filmpjes: http://aroundthewoods.com/bowlsanding.html

  Gebruik je wel een goed stofmasker om je longen te beschermen?
  Fred*

 6. #6
  De afmetingen heb ik nu niet ben me rolmaat ff kwijt.

  De voetjes heb ik eerst me stuk hout tussen de centers gedaan op dan een gat er in ge draaid en in gespannen met me klauwplaat. Dan uitgehold en dan als die droog is een face plate op me draaibank gedaan daar van dat rubber op (wat je ook in je koelkast kan leggen tegen glijden) en dan me tegen center in het gat waar me klauwplaat weer in gaat later en dan de buitenkant mooi maken en lakken em dan weer in spannen en dan uit hollen. Misschien veel info en snap je er niks van zeg het dan ff dan maak ik wat foto's.

  Een stofmasker heb ik nog niet, ik draag nu met het schuren een stofkapje z'n ding van de action image.jpg en bij het hele draaien draag ik altijd een gelaatsmasker. Is z'n kapje ook goed of moet je eigenlijk een echt stofmasker hebben? Zo iets met van die filters zeg maar?
  Heeft iemand daar dan een link van want als ik op stof masker zoek vind ik heel veel verschillende.

  Gr. Jordi
  Laatst gewijzigd door jordiij; 25-04-13 om 20:11.
  groet jordi

 7. #7
  Hoi Jordi,

  Mooie schalen om te zien.
  Wat betreft je vraag over het stofkapje..... De stofkapjes van de action voldoen niet voor het gebruik bij het schuren van hardhout. Dit zijn namelijk FFP1 maskers en hier gaat het stof van hardhout nog door heen. Voor het schuren van hardhoud heb je een FFP3 stofmasker nodig.

  Gr Marco

 8. #8
  oke. waar kan je die kopen dan? heb geen idee namelikk haha.
  groet jordi

 9. #9
  Bij elke bouwmarkt kun je deze wel kopen. op de verpakking moet staan FFP3

  Gr Marco

 10. #10
  jep zijn te halen bij de gamma
  heb je een foto van de onderkant?

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top