Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8

Onderwerp: Houten klok

 1. #1

  Houten klok

  Ik zit eens te zoeken naar een vernieuwend project om te maken. De andere zijn zo goed als af dus we mogen aan iets nieuws beginnen. Qua afmetingen van het werkstuk niet te groot zijn maar gewoon iets leuks om te maken. Het moet wel een beetje een project zijn en niet dat je drie keer de zaag erin zet en hij is af, een uur of 50 (meer mag natuurlijk ook) mag als pré beschouwd worden. Zelf zat ik te denken aan een houten klok, echter deze tekeningen zijn allemaal in inches (omreken kan natuurlijk, maar toch liever metrisch). Heeft iemand een tip waar deze metrisch zijn. Of iets heel anders? Een gruwelijk vette mystery/puzzle box? Iets als je het mensen laat zien dat ze dan verwonderd zijn.

  Mijn dank is alvast groot,

  René
  Een huisarts weet van veel dingen een beetje. Een specialist weet van een beetje, heel veel. Ik ben een super- genie: ik weet van niks, alles

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2012
  Locatie
  Gem. Winsum (Groningen)
  Berichten
  1.630
  Tja, laat ik noemen waar ik zelf wel eens aan denk: een knikkermachine. Ik ben altijd geboeid geweest door "nutteloze" dingen.

  ik heb ooit in mijn werkzaam leven een fantastische machiene gezien, opgesteld in de passagiershal van een amerikaans vliegveld. Door de knikkermachiene miste ik bijna mijn vliegtuig. De laatste call was geweest. de betovering werd pas verbroken toen mijn naam werd omgeroepen. De stewardess stond in de deur van vliegtuig te wachten en achter me sloot ze direct de deur. Ja inderdaad vroeger was vliegen leuker.

  mvg
  klaas0639

 3. #3
  Je kunt natuurlijk ook gewoon een meetband/duimstok in inches kopen.
  Heb ik zelf ook, is hartstikke makkelijk als je, wat ik dus ook doe, veel info uit engelse boeken en websites haalt.

 4. #4
  Hmm Klaas een knikkermachine is kwa afmetingen te groot. Een rolmaat in inches kopen. Hoe simpel kan het eigenlijk zijn. Iemand anders misschien nog een idee?
  Een huisarts weet van veel dingen een beetje. Een specialist weet van een beetje, heel veel. Ik ben een super- genie: ik weet van niks, alles

 5. #5
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.555
  In Amerika ga ik niet van huis zonder m'n rolmaat. Die is in mm en inches. Ondanks de bijna 4 jaar in de USA is m'n gevoel en timmermansoog nog steeds in millimeters geijkt. Ik denk dat het op mijn leeftijd niet veel meer zal veranderen. De paar keer dat ik van een tekening in inches heb gewerkt rekende ik alle belangrijke maten om, rondde ze af op nette mm-maten en paste de rest aan naar m'n gevoel. Alleen als je met hardware in inches moet werken kan je niet afronden.

 6. #6
  Heb je een kolomboormachine? JA, knutsel dan een dwarsslede in elkaar
  Een paar draadstangen, handwielen erop, eventueel een verstelling met tandwielen, kan je per X aantal mm het ding verschuiven.
  In een werkplaats kan je bijna elke machine wel aanpassen en multifunctioneel maken, slijpmachine, zaagmachine, etc. Een paar tandwielen links of rechts maken er al direct een andere machine van

  Kijk ook eens op de site van Mathias Wandel, daar staan talloze bouwprojecten, van groot naar klein, van makkelijk naar iets moeilijker. De leukste projecten zijn diegene welke je ook effectief kan gebruiken.

  Praktisch alles is wel op de één of andere manier te verbeteren of uit te breiden met een houten mechaniek. Je hebt enkel wat fantasie en geduld nodig


  Mvg,

  André

 7. #7
  Haha tsja, die hebben we. Maar als het merk zelfs 'budget' heet weet ik nog niet zo zeer zeker of ik daar wel moeite in wil steken... Bedankt van de tip betreft Mathias Wandel.
  Een huisarts weet van veel dingen een beetje. Een specialist weet van een beetje, heel veel. Ik ben een super- genie: ik weet van niks, alles

 8. #8
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2010
  Locatie
  H.I. Ambacht
  Berichten
  458
  Op de onderstaande link staan een stuk of 5 klok plannen, gratis, én metrisch. Hoe Hollands wil je het hebben...

  http://www.toolcrib.com/blog/2009/09...st-woodworkers

  Groeten,
  Patrick

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top