Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 21
 1. #1

  Zelfbouw-ontwerper stelt zich voor:

  Ik ben Rob Nieuwenhuizen uit Heerlen. Dit forum heb ik net ontdekt en al lezend valt me weer op wat een rijke bron het delen van kennis en tips toch is.
  En wat een prettige en vriendelijke sfeer hier.

  In 2008 ben ik met mijn gezin van Leiden naar Zuid-Limburg verhuisd.
  Met achterlating van een mooi meubelmakersbedrijf (Atria-interieur). In mijn nieuwe omgeving moet ik het doen zonder goede werkplaats, daarom heb ik mij meer toegelegd op meubels ontwerpen.
  Gelukkig heb ik hier al goede contacten opgebouwd met collega's, zodat ik in voorkomende gevallen wel in een werkplaats terecht kan.

  Samen met mijn vriendin, die grafisch ontwerper is, maak ik nu meubelwerktekeningen met handleiding van eigen ontwerpen. Deze bieden we voor een beschaafd bedrag aan op onze website. Ik hoop dat beginners en liefhebbers met beperkte middelen daarmee toch een mooi meubel kunnen maken.

  Op onze website, meubelwerktekening.nl heb ik ook een pagina met meubelmakerstips uit de praktijk (en een link naar dit forum) en er zijn ook altijd een aantal gratis tekeningen.

  Ik ben nieuwsgierig naar jullie mening.

 2. #2
  welkom Rob...

  heb net je site bekeken, leuk ..strakke meubels

  ik zag ook een tekening van een meubel van een tv...maar hoe zit dat met die lift ???? krijg je die erbij .... waar koop je die ???

  groetjes Jan...

 3. #3
  Hoi Jan,

  Het is beslist niet mijn bedoeling om bouwpakketten te maken!
  Ik merk dat mijn tekeningen vaak als basis worden gebruikt waarop door bouwers naar hartenlust gevarieerd wordt (zie ook de 'reviews' pagina).

  Die lift: Er zijn diverse liftsystemen te krijgen en de bouwer kan zelf een keuze maken. Ik doe wel een voorstel voor een systeem van Kisch in Amsterdam.
  Dat is een groothandel, maar ze hebben me verzekerd dat ze dit systeem ook aan particulieren willen leveren.
  Ik zit daar zelf overigens niet tussen om aan te verdienen...

  groeten, Rob

 4. #4
  Rob ? er stond : tv kast met lift € 14,95 (meende ik) , daarom mijn reactie... omdat die liften voor tv's duur zijn...

  wil je werk helemaal niet afkraken... alleen maar prijzen !!! -P

 5. #5
  Hoi Jan, ik heb het ook niet negatief opgevat hoor . Ik vind het al aardig dat je op mijn bericht hebt gereageerd.
  En ik kan me de verwarring wel voorstellen.
  Op de pagina van dat meubel staat overigens bij Meer informatie over dit meubel >> Benodigd materiaal: oa liftsysteem (tips voor aanschaf in de handleiding)

  Die liften zijn inderdaad niet goedkoop, maar er zijn flinke prijsverschillen.

  groeten, Rob

 6. #6
  Welkom bij de club. Ik heb ook even op je site gekeken en ik moet zeggen het ziet er allemaal prima uit.Leuk zo keuze uit allerlei tekeningen en of projecten.

  Groetjes marc.

 7. #7
  Hoi Rob,

  ik moet toegeven dat dit een top idee is! Vaak zijn er vele beginners die er net niet uit komen. Ideaal! Mooie, leuke en speelse ontwerpen ook. Sommige wat gewaagd, bijvoorbeeld picknicktafel odesa en dan qua constructie. Ben benieuwd wat er nog meer van deze hand gaat komen. Ik zou nog wel wat ideeen weten voor zo een soort site.

  Groet
  Een huisarts weet van veel dingen een beetje. Een specialist weet van een beetje, heel veel. Ik ben een super- genie: ik weet van niks, alles

 8. #8
  Hoi Renault,

  Bedankt voor de complimenten. die worden in dankbaarheid aanvaard ;-).

  Het begon allemaal met het idee dat beginners met een leuk ontwerp en een duidelijke handleiding eerder aan een meubel durven beginnen.
  En uit de reacties die ik krijg blijkt dat ook regelmatig het geval te zijn. Daarbij komen er ook regelmatig foto's terug van aangepaste ontwerpen en zijn mijn tekeningen als basis gebruikt om een meubel op maat te maken. Een effect dat ik vantevoren niet had bedacht en dat soms mooie verrassingen oplevert.

  De picknicktafel Ordesa was een spannend ontwerp, maar hij bewijst zich in de praktijk. Ik heb een foto waarbij ik aan één kant op het bankje sta. En dan blijft hij gewoon staan. Je moet niet met twee mensen aan één kant gaan zitten want dan komt de andere kant wel omhoog. Maar waarom zou je dat willen?
  De constructie is overigens behoorlijk solide al ziet het er fragiel uit.

  Ik ben benieuwd naar je ideeën voor de site.

 9. #9
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2008
  Locatie
  munstergeleen (Lb)
  Berichten
  451
  Leuk om weer een lid uit het zuiden erbij te hebben.
  De ontwerpen zien er goed uit. Misschien is het een idee om de tekeningen die je als voorbeeld laat zien te bewerken met een renderprogramma om een foto realistische weergave te maken.
  Ik kan het mis hebben, maar het lijkt erop dat de ontwerpen in sketchup zijn gemaakt. Hier heb je heel gebruiksvriendelijke render plugins voor. Door de jaren heen heb ik gemerkt dat potentiele klanten zich dan net iets beter kunnen voorstellen hoe iets in het echt (bij hun thuis) eruit ziet.
  Als je inderdaad sketchup gebruikt wil ik, om het verschil te zien, wel eens een ontwerp voor je renderen als je interesse hebt.

  gr Ed

 10. #10
  Hallo Ed,

  Ik ontwerp inderdaad in Sketchup. Met render plugins heb ik geen ervaring, afgezien van Kerkythea wat ik te ingewikkeld vond om goed uit te zoeken.
  Ik begrijp dat jouw ervaringen met renderen positief zijn.
  Hoewel ik het moeilijk vind om in te schatten of fotorealistische weergave goed 'matcht' met een doe het-zelf-product maak ik graag van je aanbod gebruik. Er is maar één manier om er achter te komen: proberen. Dus: ja graag!
  Ik zie dat Munstergeleen maar 25 minuten rijden is ;-)
  Laatst gewijzigd door NeoEko; 20-04-13 om 20:44.

 

 

Labels voor dit Bericht

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top