Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 1 van de 1
 1. #1

  vragen betreft salontafel maken

  Hallo!

  Ik ga verhuizen en bij gebrek aan een salontafel wilde ik er graag zelf een maken! Ik heb affiniteit voor techniek, maar ben helaas nog niet erg beleerd op het gebied van houtbewerken. Hieronder een plaatje voor het ontwerp.
  tafel.jpg
  Zoals hierboven te zien is het tafelblad in de vorm van een schilderspalet. De bruine tafelpoten moeten boomstammen voorstellen, maar deze zullen er in het echt natuurlijk wat mooier/natuurlijker uitzien. In het "vingergat" van het palet komt een asbakje, maar dit is in dit geval niet belangrijk.

  Vragen:
  1. Welke lak kan ik het best gebruiken voor het afwerken van het (hardhouten) tafelblad? Ik wil er ook wat op schilderen, heeft dit invloed op mijn lakkeuze? Een leraar vertelde me over 2-fasenlak op waterbasis. Is dit wat?

  2. Moeten de boomstammen(met schors) nog voorbewerkt worden om krimp, kromtrekken of rot tegen te gaan? Of kan de schors er überhaupt niet op blijven zitten i.v.m. het uitzetten/krimpen als gevolg van de temperatuur en vochtigheid?

  3. Hoe kan ik het beste de boomstammen(met schors) lakken of bewerken zodat chemische of mechanische beschadigingen tegengaat?

  Alvast erg bedankt voor de moeite!

  Bas
  Laatst gewijzigd door basbas; 17-04-13 om 15:52.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top