Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 14

Onderwerp: oude vloeren

 1. #1

  oude vloeren

  Geachte forum leden,

  Nu kan ik voor een zacht prijsje. (Althans ik denk dat 400 euro voor 110 m3 een zacht prijsje is) De vraag is krijg ik deze vloer weer kaal ? of zal die kleur zo blijven? en wat zal de beste methode zijn omdat te doen?
  Bijgevoegde Afbeeldingen Bijgevoegde Afbeeldingen

 2. #2
  de vloer is eiken 5cm x 25cm en 2 cm dik

 3. #3
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.470
  110 m³ of m²? (groot verschil)
  Heeft het hout deze kleur aan alle zijden (boven,onder, zijkanten)? Zo ja, dan is het de eigen kleur, zo nee dan kan je de kleur zien die je er uit terug kan krijgen. Je kan dan kiezen tussen alles door de van dikte bank halen, of eerst alles leggen en daarna schuren.
  Met vriendelijke groet,
  Joris

 4. #4
  Athanor
  Guest
  Dat lijkt op een parketvloer die in visgraat motief is gelegd. Meestal worden die gelijmd en gespijkerd. Zijn de onderkanten schoon? Zijn de latjes nog haaks? Zitten er geen spijkers in? Lijkt me qua prijs aan de hoge kant.....


  Fons

 5. #5
  Natuurlijk is het m² :-) het is een parket die in visgraat is gelegd. Zal het moeilijk zijn om ze te restaureren? Wat zal een goede prijs zijn?

 6. #6
  Zit er geen worm in?
  Een vriend van mij heeft ooit ook al eens zo'n oude vloer uit een kasteel meegenomen (hij werkt in de restauratie).
  Er zat wel worm in, heeft toen alle planken in een grote pot met water (plus toevoeging?) verwarmd, paar minuten geloof ik.
  Daarna heeft hij ze in zijn woonkamer gelegd.
  Toen de hele vloer klaar was is hij er met een grote schuurmachine (van die schuurmachines die dus worden gebruikt om oude houten vloeren op te schuren) overheen gegaan.
  Daarna in de olie gezet.
  Het was een bijzonder mooi vloertje geworden.
  Dus misschien ook een idee voor jou, eerste leggen en dan een keer schuren..?

 7. #7
  Is die vloer al los gehaald of moet je dat nog zelf doen? Als die vol verlijmd is kan het nog wel eens leuk worden om de los te halen namelijk.
  Een huisarts weet van veel dingen een beetje. Een specialist weet van een beetje, heel veel. Ik ben een super- genie: ik weet van niks, alles

 8. #8
  Renault de vloer is al los en zit in kratten. ( ze werden vroeger in teer gelegd) roeliepoelie de vloer komt uit een uit huis van de zelfde leeftijd dat mijn huis is rond 1910. Ik woon in Tsjechië en heb een huis uit die tijd en ben nu op het punt hem te gaan restaureren. En wil hem graag terug brengen zoals het vroeger gebouwd is. Ik heb een parket vloer maar alleen in de helft van mijn huis. En wil graag overal de zelfde vloer hebben.

 9. #9
  Hallo Fons,

  Wat denk jij dat een goede prijs is?

 10. #10
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.505
  Kan je een oude visgraatvloer ook recht leggen? In visgraat is misschien wat lastig schuren met een parketschuurmachine (of zijn er naast bandschuur, ook excentrische parketschuurmachines?).

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top