Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8

Onderwerp: Voorstellen

 1. #1

  Voorstellen

  Hallo allemaal. Mijn naam is Martin en nog helemaal nieuw in het houtbewerken. Mijn eerste projectje zijn plantation shutters en ik heb hiervoor met een goedkope bovenfrees een freestafeltje gemaakt. Verder de handzaag en een boormachine. Dus nog niet echt in het bezit van allemaal mooie machines etc. Desondanks ben ik redelijk geïnteresseerd geraakt in het materiaal hout en ben ik mij aan het oriënteren op een eventuele nieuwe hobby Hopelijk kan ik ook nog wat tips krijgen wat minimaal qua machines nodig is voor de beginner.

 2. #2
  Welkom op het forum,

  Het staat hier vol met tips. Hout is prachtig om mee te werken!

  Heb je ook een foto van je zelf gemaakte freestafel? Dat zijn namelijk altijd interessante onderwerpen.

  Groeten, Raymond

 3. #3
  Hahaha, die tafel is niet iets om trots op te zijn hoor. Het is meer een poor mans sollution dat net doet wat ik even nodig had.


  tafel.jpg

  De shutters:
  open semame.jpg

  Ik heb zoals je ziet dus nog een héééle lang weg te gaan. Maar je moet ergens mee beginnen zeg ik maar.

 4. #4
  Nou, dat ziet er helemaal niet slecht uit.
  En ook heel netjes een hoofdschakelaar op de freestafel.

 5. #5
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1
  Ziet er inderdaad goed uit . Volgens mij heb je een mooie hobby gevonden. Je vraagt welke machines je nodig bent...da's een lastige... Wat voor dingen denk je te willen gaan maken ?
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 6. #6
  Hoi Martin, welkom hier.

  Welke machines je minimaal nodig hebt...
  Het leuke van houtbewerken is dat je minimaal geen machines nodig hebt. In principe is alles met handgereedschappen te maken.
  Handgereedschap is beter voor je gezondheid, beter voor je conditie, beter voor het milieu en beter voor de relatie met je buren.

  Dat gezegd hebbend, wanneer je shutters gaat maken en je vijfduizend latjes op de zelfde manier moet afwerken dan ga je snel inzien dat een freestafel ook best wel voordelen heeft.

  Vandaar mijn advies: zorg dat je een kwalitatief goed basisset aan handgereedschappen hebt en begin gewoon. Op een moment merk je dat een bepaalde machine handig zou zijn, kun je gericht op zoek gaan en loop je minder het risico op een werkplaats vol dure en nauwelijks gebruikte apparaten.

  Ad

 7. #7
  iedereen maakt op zijn manier freestafels of koopt er 1.... die van mij is makkelijk mee te nemen naar een klus...instellen frees doe ik door aan de onderkant een luikje open te maken... een geleider gebruik ik niet, omdat ik bijna altijd een freesje met een kogellager gebruik... succes met mooie dingen maken...gr. Jan  freeskist.jpg

 8. #8
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.561
  De voorgaande adviezen kan ik alleen maar onderschrijven. Zorg voor een stevige werkbank. Dat is iets onmisbaars, zeker bij het gebruik van handgereedschap. Probeer goed met handgereedschap te leren werken. Dat geeft je een goed gevoel voor de mogelijkheden maar vooral de onmogelijkheden van de diverse soorten hout. Schaf aan wat je nodig hebt voor een bepaalde klus en bepaal de kwaliteit/prijsniveau op basis van de vereiste kwaliteit en nauwkeurigheid/gebruiksgemak.
  Om mijn gebrek aan handvaardigheid te compenseren besloot ik Festool gereedschap aan te schaffen. Pas later heb ik me meer op handgereedschap geworpen. Daarbij heb ik ondervonden dat het plezier en resultaat sterk afhangt van de scherpte van het gereedschap.
  Veel plezier met je ontdekkingstocht.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top