Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  Kopieerring Festool OF1010 13 mm

  Ik heb voor een oude zwaluwstaartmal van Wolfcraft een kopieerring van 13 mm nodig.
  Ik heb bij mijn OF1010 wel een ring van 13,8 mm maar deze is dus net te groot.
  Ik heb al geprobeerd om de ring iets kleiner te krijgen door hem op te spannen onder een boorkolom en hem dan al draaiend kleiner te maken met een sleutelvijl. Dit lukt echter niet. Ik denk dat de ring te hard is of dat hij te hard draait waardoor er niet wordt afgenomen met de vijl.
  Eigenlijk zou het op een draaibank moeten maar die heb ik niet.

  Weet iemand misschien een oplossing hiervoor. Ik bedoel niet een oplossing met een andere grondplaat maar een aanpassing van de kopieerring.

  Alvast bedankt voor jullie hulp.

 2. #2
  Kan je je kolom boor niet in een andere versnelling zetten en dan met een stuk schuurpapier van p180 wat er af schuren ?
  Ervaring is iets dat je krijgt net nadat je het nodig had

 3. #3
  Dat met het schuurpapier had ik al geprobeerd maar ging nog minder als met de vijl. De ring heeft een opstaande rand van misschien 2 of 3 mm. En hij draait ondersteboven in de kolom. Het is mij niet gelukt met schuurpapier nog met een vijl.

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Sep 2008
  Locatie
  Belgisch Limburg
  Berichten
  153
  Ik zou de ring op een balkje schroeven, en dan handmatig met schuurlinnen schuren. (dat spul wat loodgieters gebruiken om pijpen blank te schuren)

 5. #5
  Frank-Jan

  Bedankt voor je reactie. Ik heb het met schuurlinnen inmiddels geprobeerd. Dat lukte niet. De opstaande rand is erg laag en ook het linnen neemt geen metaal weg. Als het al zou lukken is het wellicht ook niet helemaal rond.

  Misschien zitten er ook enkel metaalbewerkers op dit forum die mee kunnen denken.

 6. #6
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.555
  Ik denk dat er inderdaad niets anders op zit dan enkele metaaldraaiers op dit forum lief aan te kijken, de ring per post op te sturen als het te ver is voor een fietstochtje. Het lijkt me voor een beetje draaibank een fluitje van een cent.

 7. #7
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door WR1944 Bekijk Berichten
  Ik denk dat er inderdaad niets anders op zit dan enkele metaaldraaiers op dit forum lief aan te kijken, de ring per post op te sturen als het te ver is voor een fietstochtje. Het lijkt me voor een beetje draaibank een fluitje van een cent.
  Bedankt voor je reactie. Je herkent meteen de "werktuigbouwer" onder de houtbewerkers. -

  Bij deze dan een oproep voor iemand die mij helpen kan met het afdraaien van de kopieerring op een draaibank of met een CNC-machine.

  Alvast mijn dank.

  mvg

  Blazoen

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top