Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: Freeshulp festool

 1. #1

  Freeshulp festool

  Beste,

  heeft iemand ervaring met n freeshulp van festool.
  of-fh 2200?
  Dit is n soort dubbele geleiding die je onder je bovenfrees bevestigt,
  om gaten te frezen voor losse pennen.
  natuurlijk vind ik de domino frees er weer goed uitzien,
  maar loop nog tegen de prijs aan te hikken...

  Groet, Robert.

 2. #2
  Die freeshulp is meer om gleuven te frezen, zoals bijvoorbeeld gleuven voor tochtvaldorpels in de onderzijde van deuren.
  Om gaten voor pennen te frezen gebruik ik de of2200 met kopieerring in combinatie met een zelfgemaakte freesmal.

 3. #3
  ik bedenk ineens; stel n 2e aanslag koppelen aan je bovenfrees, dus naast de bestaande aan de linkerkant, dan kun je ook vooruit...
  maar natuurlijk kun je ook diverse mallen maken en gebruiken...maar die heb ik al.
  verders; als je 'out of the box denkt', dan kun je zo'n freeshulp prima gebruiken. maar mallen zelf maken is prijstechnisch n interessante optie.
  Laatst gewijzigd door salo; 22-03-13 om 20:21.

 4. #4
  Een 2e geleider kan ook, maar dan heb je nog steeds geen begin en eind stop, ik heb laatst 36 gaten gefreesd, 18 mm breed, 8 cm diep
  en 6 cm lang, met frees 18x110 met kopieerring 30 en een plaat met 3 gaten erin van 84x30 mm, dat maakt het frezen een stuk makkelijker.

 5. #5
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.555
  Voor kleine series (maar natuurlijk ook voor grotere) is een malletje uit MDF de snelste methode. Die plastic freeshulp wordt op sommige fora wat belachelijk gemaakt omdat je voor een stevige prijs een relatief simpel plastic geval krijgt. Maar het schijnt toch wel redelijk te werken.
  Als ik nauwkeurig een freesbewerking moet waar een misser of uitschieter geen optie is maak ik vaak een malletje, zelfs bij een enkele uitvoering van de werkzaamheden. Ik schrijf wel op de mal welke frees, kopieerring en eventueel de freesdiepte ik heb gebruikt alsmede de uiteindelijke gefreesde maten.
  En de truc met de tweede zijgeleider werkt perfect, de frees is hiermede ook op relatief smalle delen redelijk stabiel te hanteren.
  Laatst gewijzigd door WR1944; 23-03-13 om 15:39.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top