Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  Wink Parkside elektrohobel peh 30 a1 een festool mafell killer ?

  Gisteren kreeg ik een tip dat er bij de Lidl een elektrische schaaf werd aangeboden. Toch maar even gaan kijken en voor € 34,99 kon ik het niet laten.

  De hobel wordt geleverd in een kartonnen systainer.
  Wat krijg je voor dit bedrag;

  Een lichtgewicht van 3 kilo. Een echte schaaf voor de sterken onder ons.
  vermogen van 750 watt bij een toerental van 13000 min op de as. Daar doet de concurrentie het ietsje beter
  Schaafbreedte 82mm dmv 2 beitels. Zeg maar dag tegen de festool ehl 65
  Sponning diepte mogelijk tot 25 mm
  Spaanafname 0 tot 3mm
  Afzuig diameter 35mm en een taps toelopend plastic tuitje (moet er toch wat van maken) 35mm naar 30. De slang van de festool midi kan er zo in. Aansluitbaar aan beide zijde.
  Geleiderail (niet geprobeerd maar ziet er redelijk uit voor deze prijs)
  Nog wat zaken die nog niet zijn bekeken.
  snoer 3m
  handleiding NL.

  Zeker niet onbelangrijk voor de echte mafell/festool fans onder ons. De kleur is groen/rood dus de clubkleuren zijn aanwezig.

  Zoals het een echte houtbewerker betaamt dit monster direct aan een stevige praktijktest onderworpen en verlijmde vurenhouten balken onder handen genomen.
  Dat ging best lekker en waar ik gisteren nog het zweet op de rug had om de zaak handmatig vlak en glad te schaven was dit nu binnen een paar minuten gedaan. Dus direct alle poten van de (toekomstige) werkbank maar even geschaafd.

  Mijn eerst indruk als totaal ondeskundig hobbyist en geen enkele ervaring met een elektrische -schaaf is het een welkome aanvulling naast mijn dure hand -schaven. Voor het grove/snelle werk wordt de schaaf zeker uit de doos gehaald. De stand tijd van de beitel moet de toekomst uitmaken. De zool ziet er degelijk uit. Er rest slechts verbazing dat dit voor die prijs geleverd kan worden.

  Met een korrel zout dit lezende kan je er geen buil aan vallen en zeker de moeite waard om kennis te maken met een elektrische schaaf, zonder honderden euro's te spenderen.
  Laatst gewijzigd door Huib; 22-03-13 om 14:48.

 2. #2
  Kijk dat is een duidelijke 1e review
  Misschien ook eens gaan kijken bij de Lidl (voor dat geld kan ik er geen buil aan vallen)
  Je leert van de dingen die je doet,
  Je kunt alleen spijt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan.

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jul 2011
  Locatie
  West-Friesland
  Berichten
  1.566
  Bedankt Huib,

  Ondanks mijn voorliefde voor gereedschap in de hogere prijsklasse vind ik dit zeer verfrissend en leuk om te lezen. Als gewone doe-het-zelver vind ik het heerlijk om juist die ervaringen met het goedkoper gereedschap te lezen om mij daardoor dan een beter beeld te vormen wat e.v.t. aan te schaffen.

  Door al het geweld van het duurdere gereedschap dat hier op het forum uitvoerig en vaak beschreven wordt, kreeg ik wel eens de indruk dat de gewone doe-het-zelver/beginnend houtbewerker die wat minder te besteden heeft niet meer over zijn aanschaf en gebruik van (goedkoper) gereedschap durfde te schrijven.
  Ik lees altijd alle berichten over gereedschap (en toebehoren) goedkoop en niet goedkoop van pimpelpaars tot goud met een randje en probeer daar mijn voordeel uit te halen.

  Het is natuurlijk logisch dat er verschil in prijs en kwaliteit is en dat iemand die zijn brood ermee moet verdienen er goed en snel mee moet kunnen werken, daar anders tegen aan kijkt.
  Daarom is het juist zo fijn dat al die vakmensen beroepsmatig of hobby en beginnelingen hun menig (blijven) geven over hun keuze en waarom en hun ervaringen met ons blijven delen.

  Mvg.
  Laatst gewijzigd door Spaander; 22-03-13 om 12:35.
  Waar gehakt wordt, vallen spaanders, .

 4. #4
  soms moet je een gokje wagen.
  bij de aldi 6 jaar geleden een bandschuurmachine gekocht , verleden week waren de koolborstels op.
  veel zwaar werk voor de baas gedaan.
  ook jaren terug een electrische kettingzaag daar gekocht , ding wil ondanks misbruik niet kapot.
  soms moet je aan je portemonnee denken , ben zeer gelukkig geweest met dit gereedschap tot nu toe.
  waardeer het werk van een ander als u eigen , ook bij een ander moet de kachel blijven branden.
  oordeel niet zoals u beoordeelt wil worden

 5. #5
  Ik heb een aantal van die goedkope schaven en bovenfrezen gehad van het merk budget, kosten toen 17 euro per stuk.
  Voor grof werk zijn ze prima, maar voor fijn schaafwerk is de voorzool te onstabiel.
  Na 2 jaar begeven de lagers het ook, nu heb ik een dewalt dw 26501 en gaat al 4 jaar mee en daarmee kan je diepere
  sponningen schaven (tot 2,5cm), ik heb ook een Festool HL850 maar daar moet ik nog aan wennen.
  Die goedkope bovenfrezen, daar begeven de lagers het ook na 2 jaar, de onderzool slijt snel, en de kolommen krijgen speling waardoorDe frees moeilijk naar beneden gedrukt kan worden.
  Qua freeswerk gebruik ik nu de OF1400 en OF220, kosten een berg, maar als je veel freest gaat het zoveel soepeler en netter.

 6. #6
  Toevallig net vandaag die schaafmachine van Lidl gekocht, zonder het in de gaten te hebben zat ie in mijn karretje... voor de prijs van 4 flessen wijn. Precies de machine van Huib, en wat schets mijn verbazing? Drie jaar garantie. En die heb je soms nodig, mijn parkside haakse slijper brandde rokerige door (en is dus onder garantie gemaakt) maar mijn parkside stof/waterzuiger is de miskoop van al mijn gereedschap, hij zuigt nauwelijks. Verder koop ik voor dingen die ik echt vaak gebruik -zoals accuboor- een Hitachi.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top