BBQ'en voor luie mensen

TH0M

Actieve deelnemer
9 sep 2010
664
29
Arnhem
Niet dat deze heel speciaal is, maar wilde hem toch even met jullie delen.

4873609001_77154289a8_z.jpg

Soms heb je van die BBQ gerechten die heel lang op constante temperatuur gegaard worden. Zoals bijvoorbeeld Puller Pork (+12 uur bij 130graden) of spare ribs (4 - 6uur). Nu kun je een beetje BBQ zoals een Weber best goed regelen, maar je moet toch wel in de buurt blijven. (http://www.meatwave.com/blog/barbecue-recipe-big-bob-gibsons-championship-pork-shoulder)

Daarom heb ik afgelopen week mijn BBQ controller in elkaar geschroefd volgens beproeft concept. Deze controller meet de temperartuur in de ketel, en regelt op basis daarvan de hoeveelheid verbrandingslucht om die temperatuur te regelen. Ik heb een schakelaar toegevoegd om de fan in automatische of manuele stand te zetten. Ik ben nu aan het broeden om een opgevoerde briketten starter te maken. (http://www.bbqforum.nl/forum/showthread.php?18926-HANDLEIDING-DIY-PID-BBQ-controler)

Voor de ventilator steun heb ik een asbakje van de Action misbruikt. Ook de alu tape komt daar vandaan. Het monteren van de ventilator gaat door middel van 3 sterke magneten in de omtrek van de asbak. Proefondervindelijk zullen we vaststellen of dit goed gaat werken.

Van het weekend ga ik hem voor het eerst proberen.
photo(1).jpg
photo.jpg
photo(2).jpg
photo(3).jpg
 

Huib

Actieve deelnemer
11 nov 2012
707
8
Gouda
130 graden voor pulled pork is wel wat hoog. Beste resultaat krijg je bij een dome temperatuur rond de 100 graden celsius. Tijd is niet belangrijk maar de kerntemperatuur van de pork. Bij 88 graden is de pork klaar om te pullen.

Een linkje van mijn PP sessie van 20 uur. http://www.bbqforum.nl/forum/showthread.php?19040-gillend-wakker-van-de-PP

Voor de kamado moet er deze zomer een leuke tafel komen. Prima combi hout bewerken en BBQ-en
 
Laatst bewerkt:

TH0M

Actieve deelnemer
9 sep 2010
664
29
Arnhem
Leuk, nog meer grillende houtbewerkers, of andersom!

Morgen gaat mijn eerste PP er eindelijk van komen. Ben benieuwd hoe lang het bij mij duurd. 130 graden is inderdaad wat hoog, alhoewel de meningen wel verdeed zijn. Ik ga voor 115 graden

Waar heb jij je kamado gekocht? Ooit zou ik ook wel zon bbq willen!
 

Huib

Actieve deelnemer
11 nov 2012
707
8
Gouda
Waar heb jij je kamado gekocht? Ooit zou ik ook wel zon bbq willen!

Verleden jaar op Ebay. Een Duits bedrijf bood ze aan tegen opbod. Had hem voor 240 euro aan mijn broek en nog een 70 euro aan bezorg kosten. Na een weekje alleen nog te koop tegen een vaste prijs rond de 540. Wellicht koopt hij weer een container op. Zoek maar eens op kamado op ebay. Ben dik tevreden over de kwaliteit/prijsverhouding.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.