Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4

Onderwerp: houtlijm

 1. #1

  houtlijm

  hallo allemaal

  omdat ik hier nieuw ben stel ik me even voor ik ben berend woon in dwingeloo en sinds april dit jaar draai ik hou op de draaibank

  maar heb de volgende vraag met welke houtlijm kan ik het beste segmenten aan elkaar lijmen
  zodat je het haast niet ziet?

 2. #2

  Re: houtlijm

  Titebond heeft meerdere soorten houtlijm die elk hun specifieke eigenschappen hebben. Het voordeel van de meeste van deze lijmen tegenover de bekende witte PVA lijm is dat ze harder zijn en daardoor beter schuurbaar zijn en geen kleine randjes vormen in het werkstuk. Na drogen hebben ze een beetje bruinige kleur, de 1 wat anders van tint dan de andere. Als je heel precies werkt, dus goed sluitende verbindingen hebt, blijft er weinig van de naad zichtbaar. Ook hangt de zichtbaarheid af van de houtsoort en de oriëntatie van de afzonderlijke delen: aan de kopse kant zal de lijm een stukje in het hout trekken, bij langshout gebeurt dit niet dieper dan 1 houtcel.
  Soms kan epoxy ook een goede keuze zijn, een langzaam hardende soort is dan wel aan te bevelen.
  Eerst uitproberen is ook wel aan te bevelen.

 3. #3
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.933
  Blog Berichten
  1

  Re: houtlijm

  berend, hier een berichtje uit zwolle. hardstikke leuk om iemand op het forum te ontdekken uit dit deel van nederland. voor het gesegmenteerde werk gebruik ik zelf witte houtlijm van bison die ik bij de groothandel haal. heb je al werk klaar? we zijn zeer benieuwd naar foto's

  tot op het forum

  rick

 4. #4

  Re: houtlijm

  Hallo Berend, welkom.
  Ik gebruik net als Rick witte houtlijm van bison voor mijn gesegmenteerde werk. Ben daar best tevreden mee, doe het al jaren.
  Mocht je soms wat fototjes hebben van je werk dan zien wij dat natuurlijk erg graag.
  Veel plezier op het forum.
  Ad

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top