Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 26
 1. #1

  Starrett combination square niet zuiver haaks

  Vandaag stond ups voor de deur met de starrett. Natuurlijk direct even een winkelhaak er langs en helaas een afwijking. Om uit te sluiten dat de winkelhaak ook niet zuiver is de test met twee lijntjes trekken gedaan.

  Eerst met potlood, daarna met de vlakke kant van een bijtel langs de liniaal inkrassen. Bij herhaaldelijk nameten van alle lijntjes een afwijking van 4/10mm over een lengte van 22cm.

  Gekeken of er mogelijkheden zijn om te kalibreren maar als ik moet gaan vijlen dan betreft het geen nokje maar een geleiding van naar ik schat 15mm waar over de liniaal schuift.

  Daar baal ik stevig van en vind eigenlijk dat een tool van 83 euro gewoon 100/% moet zijn en om nu direct met een sleutelvijltje aan de gang te gaan zie ik niet zitten.

  Wat is dat toch met prijzig handgereedschap wat je of wel moet vijlen, wetten en weet ik veel om te fatsoeneren?
  Laatst gewijzigd door Huib; 01-03-13 om 18:07.

 2. #2
  Er is geen een winkelhaak 100% haaks.
  Een huisarts weet van veel dingen een beetje. Een specialist weet van een beetje, heel veel. Ik ben een super- genie: ik weet van niks, alles

 3. #3
  Hallo Huib,

  Ik heb een verstelbare schrijfhaak gewoon bij toolstation besteld voor ik meen 7,95
  Goede kwaliteit liniaal rvs gefreesd en alu body, was 2 10de uit de haak kon ik vrij simpel calibreren (onderzijde gleuf twee nokjes van 3 mm breedt
  Een vijl streek en hij was in de haak!
  Ik heb ook een complete set besteld bij silvertools met extra gradenboog en dubbel verstek kost iets van 15 euro zelfde verhaal simpel te calibreren.
  Stuur die Starrett maar terug en bestel deze kost je nog 25 euro en 5 minuten calibreer werk met deze cobinaties werk ik regelmatig en ze blijven na calibratie zuiver

  Roeland

 4. #4
  Mij zou het stoom uit de oren komen, en om even in die lijn door te gaan: in stoomtrein vaart naar het postkantoor om dit exemplaar te retourneren, wel na ruggesprak met de winkel natuurlijk
  Het is inderdaad verbazingwekkend, erger u niet, verwonder u

  A kijk: aan Roeland zijn bijdrage heb je echt iets, hou je geld over voor leuke dingen.
  Houterig mannekke

 5. #5
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jan 2013
  Locatie
  Treschenu - Creyers, France
  Berichten
  169
  Ben het met je eens. Heb onlangs een soortgelijk akkefietje gehad, en na de eigenaar gemaild te hebben gewoon de boel teruggestuurd en geld terug gekregen.
  Als je een goed produkt denkt te kopen waar je veel geld voor betaald moet dat gewoon in orde zijn! Niet in orde; geld terug.

  Dus niet vijlen; omruilen of iets anders kopen.

  Succes
  ----------
  Groeten,
  Mac

  www.lerabot.fr

 6. #6
  Ga eerst eens contact opnemen met Dieter Schmid - Feine Werkzeuge hoe we dit op gaan lossen. Ben je toch weer een paar weken zoet mee.

  Bewust voor dit merk gekozen na advies van Baptist. Ze verkopen soortelijke winkelhaken en in een mail gaven zij dat deze iets bijgesteld diende te worden. De starrett zou volgens Baptist wel zuiver zijn en ze waren bezig die in hun programma op te nemen.

  @Renault. Wil je daar mee aangeven dat iedere winkelhaak niet deugt en we er maar mee moeten leren leven?

 7. #7
  dit kan altijd een keer gebeuren. Dat heb je nu eenmaal met serieproducten. De mijne is bvb wel haaks

  Gewoon terugsturen, heb dat al eens gedaan met een winkelhaak van ECE (ook bij Dieter Schmidt). Erg goeie service daar.

 8. #8
  Gelukkig nog even alles minutieus gecontroleerd alvorens te mailen.

  De liniaal uit de houder en er zat een stukje ongeregeld in de gleuf. Met het kras-pennetje het stukje eruit gepeuterd en een nieuwe serie lijnen getrokken. Mooi parallel en geen afwijking meer geconstateerd. Nog even op een stukje staal en andere haaks materiaal en tot volle tevredenheid.

 9. #9
  Wat is dit een feest van herkenning
  Succes met je nieuwe aanwinst/
  Houterig mannekke

 10. #10
  Voilà! Zo kan het ook! Hoelang duurt die video

  http://youtu.be/06MHDoBOkEQ

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top