Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2
 1. #1

  [Fineer] Kuiperflex lijmen met strijkboutmethode + witte houtlijm; welke temperatuur?

  Heey Guys,

  even ter voorbereiding op het fineren van een set luidsprekers met Kuiperflex (fineer met een papieren rug) met witte houtlijm en de strijkbout-methode de volgende vraagjes:

  1. op welke temperatuur(of stand) zet je de strijkbout?

  Ik heb op inernet gezocht en natuurlijk de Fineerles PDF van de Arnhemse Fijnhouthandel geraadpleegt maar ik kan niks vinden over een juiste hoogte van de temperatuur helaas!

  2. Welke bescherming pas ik het beste toe tussen de strijkzool en het fineer?

  Ik lees dat een Teflon-zool het beste werkt en dat je tussen een stalen zool en het fineer beter iets van vetvrij papier kunt doen? Wat is dat precies en heeft iemand anders nog tips?
  Kan ik ook een oude theedoek ofzo gebruiken als bescherming tegen inbranden etc? Bakpapier schijnt ook te kunnen?


  Ik ben bennieuwd naar jullie adviezen!!!

 2. #2
  MaartenS
  De temperatuur is afhankelijk van de fineer dikte, het makkelijkst is een aantal proefjes te maken in de regel is de middenstand voldoende twee punten bij de meeste strijkbouten.
  Als bescherming zou ik gaan voor bakpapier, dit is verkrijgbaar op rol en tegen hoge temperaturen bestand, ik gebruik het altijd voor fineer werk(PVAClijm en beender lijm) het neemt geen vet of lijm op en is glad zodat je bout super glijdt, bovendien is het dun en slijtvast.
  Geen theedoek of linnen gebruiken i.v.m. afdruk weefpatroon in fineer!.
  Succes!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top