Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Alternatief voor cypress

  Er staat een buitentafel in de planning voor mijn BBQ (type big green egg). Nu zijn daar tafels voor te koop en die zijn gemaakt van cypress. Dit hout kan ik nergens vinden dus zoek naar een houtsoort die naast stevigheid ook het buitenleven goed verdraagt.

 2. #2

 3. #3
  Azobe. Maar lariks kan ook. Wel goed onderhouden.
  Een huisarts weet van veel dingen een beetje. Een specialist weet van een beetje, heel veel. Ik ben een super- genie: ik weet van niks, alles

 4. #4
  Omdat er op de tafel eten wordt bereidt moet er rekening gehouden worden met de toxische waarde van het hout. Zo zo 1,2,3 niet weten hoe het zit met bovengenoemde suggesties. Ga er mee aan de slag.

 5. #5
  Je kunt ook Massaranduba nemen. En dan af en toe, terwijl je met een vaag gebaar naar de BBQ wijst, wat lovende woorden over paardenvlees. Lekker actueel .

  Maar zonder gekheid, Massaranduba is hard, zwaar hout met een warme kleur,en zeer duurzaam. Een paar jaar geleden heb ik voor een vriendin een balkonbank gemaakt van vlonderplanken. Met 2 x per jaar een laagje olie ziet dat er nog steeds prima uit. Heb met een fijnvertand decoupeerzaagje uitsparingen in het hout gemaakt, de zaagvlakken leken wel van glas. Het is dus ook zeer glad af te werken, van belang voor hygiëne en voedselveiligheid.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top