Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9

Onderwerp: Lie Nielsen

 1. #1

  Lie Nielsen

  Hallo mede forum leden. Na een aantal machines te hebben gekocht gaat nu het echte werk met handgereedschap beginnen:-) heeft iemand ervaring met deze zaag van Lie Nielsen. http://www.baptist.nl/houtbewerkers/...tzaag-280x57mm

  Alvast bedankt.

  Jarno

 2. #2
  Niet met deze, ik heb wel z'n twee grote broers (de 300 en 400mm kapzagen). Ze zagen

 3. #3
  Hoi Art, je bent dus tevreden! Waarom heb je 2 bijna dezelfde zagen of zit er een groot verschil tussen? Wat voor een onderhoud hebben de zagen nodig?

  Jarno

 4. #4
  op een zaag kun je niet staan natuurlijk

 5. #5

 6. #6
  De een is voor schulpzagen (de 400mm), de ander voor afkorten (de 300mm). Onderhoud: na het zagen een beetje camellia-olie erop (of welk antiroestmiddel je eigen voorkeur is). Op termijn zal ik ze vast ook moeten slijpen, maar dat is nu nog niet aan de orde. Veel meer onderhoud heb je aan een zaag niet. Tenzij je erop gaat staan natuurlijk...

 7. #7
  Ik zelf heb ze alle 3 de dovetail zaag(schulp zaagje),de crosscut(afkort) en de tenonzaag (wat grotere schulp zaag ) ik heb deze gekocht omdat ik weet dat ze goed zijn enne ze zien er ook nog eens mooi uit (okay dat is natuurlijk niet echt belangrijk maar je valt er wel op he ;-)
  Ik twijfel niet aan de zaagjes wel voordurend aan mijzelf ben namelijk rechts (echt on -)handig .

  En als ik nu ook nog eens moet gaan twijfelen aan het gereedschap , ja daaaaaaaag, heb het al druk genoeg met mijzelf .
  Maar het is natuurlijk niet zo dat Lie mijn gebluder ( daar ben ik een meester in) goed maakt .

 8. #8
  Zo te lezen ga je voor kwaliteit handgereedschap. Voor het zuiver afteken is deze Starrett een goede tip Vandaag besteld bij Dieter Schmid - Fine Tools En niet alleen voor aftekenen.

  Laatst gewijzigd door Huib; 26-02-13 om 18:58.

 9. #9
  Hallo Medeforum gebruikers,

  Vandaag zat de zaag bij de de post en moet zeggen dat de zaag er goed uit ziet. Rendew heeft wel gelijk dat de zaag waarschijnlijk ook mij geklungel niet weg neemt maar ga het toch proberen:-) Huib die starrett is een mooi stuk gereedschap zal er zeker eens naar kijken.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top