Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8

Onderwerp: Yuno's werkjes

 1. #1

  Yuno's werkjes

  Om dit onderdeel van het forum niet te vervuilen met 100 topics zal ik dit topic gebruiken om af en toe wat werkstukjes te laten zien.

  Mijn nieuwste houtsnijwerk is een lepel en kommetje van de zelfde boom (vers wilgenhout).


  foto's


  @moderators misschien kunnen de vorige topics gesloten worden of worden bijgevoegd?
  Voor mijn werkstukken - houtsnijden

 2. #2
  Yuno, dit is zeker geen forum "vervuiling", integendeel, het is mooi werk van een collega houtbewerker die een wat andere weg bewandeld dat de gemiddelde forummer. Ga vooral zo door met posten, en je kunt natuurlijk je volgende werkje in dit "draadje" opnemen. Maar maak van bijzondere stukken een eigen onderwerp aan, schroom niet. Persoonlijk vind ik het jammer dat we een paar "vergaarbakken" hebben waarin allerlei hele interessante onderwerpen een beetje ondersneeuwen.

  jaap

 3. #3
  Hallo Yuno,

  Jaap heeft volledig gelijk, er is niets te sluiten. Want als dat doorgetrokken zou worden , dan zouden we toch geen forum meer hebben? Doorgaan met posten van je creaties, het is boeiend. En steek beter niet teveel weg achter die linken, waar misschien wel wordt overgekeken......

  dank voor het posten,

  groeten,
  Ornament
  http://www.houtsnijden.eu

 4. #4
  Dank voor de aanmoediging! Na een korte vakantie ga ik weer lekker verder! Ondertussen is het kommetje afgewerkt met een ordinaire Walnoot olie. Na uitharden eet ik mijn soep uit een nieuwe kom! De lepel is ondertussen in gebruik genomen door familie.


  Voor mijn werkstukken - houtsnijden

 5. #5

  Zoutschaaltje uit beuk

  Een zoutschaaltje gemaakt van beuk. Met een schaaltje aan de boven en onderkant (verschillende afmeting). Is vooral een test om te zien of het hout zal gaan scheuren tijdens het drogen. Hij is gesneden uit een tak (dwarssnede) dus het hart zit midden in het werkstuk. Hopelijk lukt het om hem heel te houden door middel van het vocht te vervangen door olie waardoor hij in theorie heel moet blijven.


  link voor meer foto's
  Voor mijn werkstukken - houtsnijden

 6. #6
  Prachtige creatie, alleen jammer van die noest onder in het schaaltje, zal de soep terzijndertijd daar niet doorlekken ?

 7. #7
  Goede dag,

  Zie de noest meer als "karakter" dan iets negatief. Het hout waar ik mee werk is vaak zacht en heeft weinig tekening. Een noest is dan een leuke aanvulling.

  De kom is al enige tijd in gebruik en hoewel de krimp anders is dan de rest van het hout is hij perfect waterdicht na een behandeling met walnotenolie.
  Voor mijn werkstukken - houtsnijden

 8. #8
  Oke dan, van mij niets negatiefs hoor, alleen ik heb wel eens hout gehad waar de noest sneller krimpt dan de rest eromheen.
  En dat zou toch jammer zijn, nietwaar ?

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top