Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8
 1. #1

  Na droging heeft het werkstuk verfkwaststrepen, oplossing?

  Een werkstuk van volhout esdoorn en beuken/noten fineer ben ik aan het lakken met Sikkens Interior Varnish. Tussen na de 1e laklaag geschuurd met korrel 280 en na de 2e laklaag met 400. Nu zie ik op de 3e laklaag nog steeds strepen van de kwast zitten. Ronde kwast gebruikt.

  Hoe nu de volgende laag te lakken, zodat ik een glas eindresultaat krijg?

  Mogelijke opties:
  - Verf klein beetje verdunnen met thinner? In principe is de verf nu goed van dikte, nieuwe pot.
  - Andere kwast: zo ja, welke?
  - Gebruik ik te weinig verf per laag?
  - Spuiten of lakroller? (Spuiten die spulletjes heb ik niet in huis)

  Hopelijk kunnen jullie me verder op weg helpen.

 2. #2

  Re: Na droging heeft het werkstuk verfkwaststrepen, oplossing?

  De allerduurste superjachten worden met de kwast geschilderd en de verf licht er aalglad op! Daarvoor het je wel een super strakke ondergrond nodig. Je moet de verf goed verdelen en in het geval van de schepen wordt en vaak met de roller opgebracht en verdeeld, en dan wordt er 1 keer met kwast van boven naar beneden gestreken.
  Met blanke lak kun je deels hetzelfde doen, maar het wordt nog mooier als de de laatste laag gaat schuren, vanaf b.v. 120 of 180 naar een rimpelloos oppervlak en dat langzaam doorschuren tot korrel 1000 of 2000. Daarna met een polijstmiddel voor lak, zoals voor auto's gebruikt wordt of zoals b.v. Festool het verkoopt, polijsten tot hoogglans.
  Het is even werk, maar het resultaat is super. Wel eerst veel laagjes lak aanbrengen.

  jaap

 3. #3

  Re: Na droging heeft het werkstuk verfkwaststrepen, oplossing?

  Bedankt Jaap!

  Ik ga maar eens flink schuren tot in de hoge korrels. En dan met een roller aanbrengen en 1 keer met een kwast eroverheen. Eerst dat maar, en als dat niet genoeg bevalt op naar het polijstmiddel.

  Bonnie

 4. #4

  Re: Na droging heeft het werkstuk verfkwaststrepen, oplossing?

  3M verkoop diverse soorten van polijst materiaal - voor hand boenen en machine boenen - ik heb the Festool rotex en maak gebruik van een schuimrubber schhuif daarna een schapenwol schuif te uit boenen.

  alle beste met deze klus.

  HS

 5. #5

  Re: Na droging heeft het werkstuk verfkwaststrepen, oplossing?

  Hier nog een filmpje of FineWoodworking http://www.taunton.com/finewoodworki....aspx?id=32686

  jaap

 6. #6

  Re: Na droging heeft het werkstuk verfkwaststrepen, oplossing?

  Zo de klus is geklaard. Voor een eerste project mag ik niet klagen, maar de volgende keer zal ik het toch anders aanpakken. De oplossingen die jullie aangedragen hebben, lieten me realiseren dat ik wellicht hoogglans ipv zijdeglans had moeten pakken voor een echt glanzend resultaat, maar ik daar in het begin niet echt voor. Ik ben bij het eerste idee gebleven en zag het als goede les in lakken. Het polijsten was dus een stap te ver voor dit project. Jullie tips bewaar ik voor een volgend project.

  Ik heb een deel van de al aangebrachte lak weer weggeschuurd. Vervolgens de lak loodrecht op de vezels aangebracht en uitgestreken met de vezels mee. Geen kwast meer gebruikt, wel meer lak. En per horizontaal vlak geschilderd, zodat ik dus meer lak kon gebruiken en dat geen druipers zou krijgen. Na drogen steeds schuren met fijnere korrel tot 600. Ik heb een duurdere roller van Anza Filt gebruikt, maar daar kwamen nog wel eens pluisjes vanaf... het eindresultaat is dus niet perfect, maar goed genoeg voor deze keer.

  Attached files

 7. #7

  Re: Na droging heeft het werkstuk verfkwaststrepen, oplossing?

  Dat is mooi geworden! Gefeliciteerd!

  Arthur

 8. #8

  Re: Na droging heeft het werkstuk verfkwaststrepen, oplossing?

  ja echte mooi geworden! Gefeliciteerd!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top