Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: Joseph Walsh

 1. #1

  Joseph Walsh

  Toen ik in de zomer van 2011 in Ierland was ben ik in een gallery een salontafel (''Erosion II, low table'') en een stoel van Joseph Walsh. Vooral van de salontafel stond ik perplex. De vormen die hij gebruikt heeft zijn wel in te zien waar hij ze vandaan heeft; de erosie van een stuk hout, een bot of ander organisch materiaal. Maar ik stond vooral van het vakmanschap te kijken waarmee het gemaakt is. En nog steeds, na anderhalf jaar, vraag ik me het eigenlijk nog af. Helaas hijzelf niet op de gallery aanwezig, ik had hem graag mogen ontmoeten.

  SAM_1480.jpgSAM_1484.jpgSAM_1495.jpg
  http://www.josephwalshstudio.com/ is de website. Bizar en fascinerend tegelijkertijd is het niet?
  Een huisarts weet van veel dingen een beetje. Een specialist weet van een beetje, heel veel. Ik ben een super- genie: ik weet van niks, alles

 2. #2
  Al die gebogen vormen, fantastisch!!! Super gave en strakke foto's op zijn site..... Krijg spontaan zin om zelf ook maar eens wat wat te gaan buigen maar ja dat gaat bij lange na niet zo mooi worden als bij deze man.....

 3. #3
  Geweldig, dank voor het posten. Wat een inspiratie als je ziet dat het het met de formaatzaag begint en eindigd in allerlei gebogen organische vormen. En dan de perfectie, prachtig hoe Walsh ziet spreken over het concept de details en hoe ze identieke kopieën kunnen maken. Dit filmpje kan ik wel een paar keer zien!

  jaap
  Laatst gewijzigd door jaap; 23-01-13 om 03:00.

 4. #4
  Super wat een Kwaliteit.

 5. #5
  En dan de perfectie, prachtig hoe je Walsh ziet spreken over het concept, de details en hoe ze identieke kopieën kunnen maken. Dit filmpje kan ik wel een paar keer zien!
  Absoluut waar... ik zag het nu voor het eerst, maar als alles en iedereen hier weer naar school en naar het werk is, dan ga ik het zeker nog een keer bekijken.

  Op zijn site staan ook prachtige ontwerpen. Je vraagt je toch af of dit technisch allemaal kan, maar - blijkbaar - kan het !!!
  Groeten, Ekko

  "In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk. In de praktijk wel..."

 6. #6
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1
  Daar wordt ik stil van....Heb nu al spijt dat ik dit nu bekeken heb..Dat wordt weer een dag werken met allerlei houtflitsen er tussen door.... Ben je dan net met iets bezig en dan dwarrelt er weer een idee voor een tafeltje door je hoofd...GRRRRR....
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 7. #7
  Prachtig gewoon!
  Als je dit ziet klooien wij toch maar een beetje aan.
  Nooit gedacht dat je zulke meubels kon maken uit hout.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top