Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  Deur sluiten met magneet

  Hoi,

  Ik heb een voorraad ruimte gemaakt, en daar heb ik een deurkozijn voor geplaatst. Wegens ruimte gebrek, heb ik de board deur door de midden gezaagd en in de gezaagde delen latten gelijmd.

  Dus je doet de deuren van uit het midden open met twee knopjes, nu wil ik dat de deuren dicht/vast vallen aan het kozijn, en daarvoor verkopen ze van die lelijke magneet dingen die je op de deur vast maakt en aan het kozijn.

  En dat vindt ik juist erg lelijk, en bedacht me toen, als ik boven in mijn deur aan het uit einde waar het hout is een gat boor en daar een Neodymium magneet in doe, en in mijn kozijn van achteren een gat maak van 16 mm en daar een stuk ijzerstaaf in doe. Dan moet het zeker dicht vallen en vast houden.

  Nu mijn vraag, zal een magneet met een trekkracht van 6,5 kilo genoeg zijn of juist teveel, http://www.supermagnete.nl/Q-19-13-06-N

  Nu valt natuurlijk het magneet achter 5 mm board en in de kozijn is het ijzer ook ongeveer 5 mm van de kant verwijdert dus er zit een ruimte van ongeveer 10 mm hout tussen.

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2012
  Locatie
  Gem. Winsum (Groningen)
  Berichten
  1.623
  Er zal op een afstand van 10 mm relatief weinig kracht over zijn. Meet het maar eens met een balansje

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  May 2009
  Locatie
  Zeeuws-Vlaanderen
  Berichten
  239
  Op dezelfde site kan je bij andere magneten een grafiek bekijken.
  Hierin staat de relatie tussen luchtspleet en houdkracht.
  Als ik zo snel kijk is 10mm wel heel erg veel.
  Bij een schijfmagneet met een houdkracht van 11kg, blijft nog maar 0.5kg over bij een luchtspleet van 10mm.

  Is het niet mogelijk de magneet in te boren, en dan een staaf of schijf te gebruiken?  Groeten Frank

 4. #4
  Ze hebben bij oa praxis inboor magneet van ongeveer een cm. Je kan bij een pamello scharnier ook een veertje in doen en bij een opdek deur heb je ook zoiets met een inboor kettingkje

 5. #5
  Hmmm, ik ga even nog kijken wat mijn opties nog meer zijn.

 6. #6
  Laatst heb ik een houten strip gemaakt waar je keukenmessen aan kunt hangen. Het is gewoon een strook notenhout, waar ik in de achterkant gaten heb geboord. Hierin zijn Neodymium magneten gelijmd. Deze magneten hebben een houdkracht van 10 kg. Er zit nog ongeveer 6 mm. hout tussen magneet en mes. Proefondervindelijk heb ik vastgesteld dat ik deze sterke magneten nodig had om een mes van zo'n 230 gram te kunnen houden. Ik was verbaasd over het enorme verlies aan houdkracht bij slechts 6 mm. hout.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top