Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 15

Onderwerp: scheppach PL45

 1. #1

  scheppach PL45

  Heeft scheppach die mafellcirkelzagen waarbij de rail aan de zaag zit voor afkortwerk nagebootst?

 2. #2
  Ik zie wel geen 90° aanslag en retour veer zoals bij mafell. Anders leuk gezien, het ziet eruit als een versmalde festool rail, de zaag is waarschijnlijk compatibel met festool, makita rails.

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.759
  Ik begrijp het niet goed, het is blijkbaar een andere zaag dan de CS55, en de rail is wat smaller. Maar ze lijkt compatibel met de andere rail.

  De rail zit er blijkbaar niet onder aan vast en ik weet niet of de diepte geblokkeerd kan worden, in tegenstelling met de Mafell.

  Ik snap niet goed het nut achter deze zaag, buiten de prijs €230 op toolnation en €120 op marktplaats??

 4. #4

 5. #5
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door BenchWorks Bekijk Berichten
  Ik snap niet goed het nut achter deze zaag, buiten de prijs €230 op toolnation en €120 op marktplaats??
  bij toolnation €156,09 incl en bij de jong €120 excl is €145 incl
  een verschil van €11 en geen €110
  ach scheelt maar een nulletje.

 6. #6
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.759
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door roald Bekijk Berichten
  De liniaal van de PL 45 past niet op de CS 55 modellen
  Dat wil mogelijk zeggen dat de PL45 wel past op het CS55 lineaal, andersom is waarschijnlijk niet mogelijk omdat de de CS55 afstelling zit op het tweede blokje van de rail, die er niet is op de PL45 rail.

  @Joop, bedankt voor de correctie!

 7. #7
  Volgens mij is dit gewoon ((Goede) / Chinese) handelswaar en heeft het niks met de oude Scheppach te maken helaas.... of doe ik Scheppach nu te kort
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 8. #8
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Scheppie Bekijk Berichten
  Volgens mij is dit gewoon ((Goede) / Chinese) handelswaar en heeft het niks met de oude Scheppach te maken helaas.... of doe ik Scheppach nu te kort
  Ja, Scheppach is nog steeds de oude Scheppach. Productie vindt nu alleen voor 80% plaats in eigen fabriek in China. Met uiteraard chinese werknemers, controle en eindcontrole geschied door Duitse Scheppach medewerkers. Zo behoud men nl. de 100% Scheppach kwaliteit , alleen tegen lagere productiekosten.

 9. #9
  Ja, Scheppach is nog steeds de oude Scheppach. Productie vindt nu alleen voor 80% plaats in eigen fabriek in China
  Jan, dat is een interessant gegeven, waar heb je die kennis vandaan. Is dat een aanname of is het een feit? Op de website van Scheppach staat hierover namelijk niks te lezen.

  Voor mij mintens zo interessant? Is het ontwerp ook door Scheppach engineers gedaan of is het een handelsprodukt wat door Scheppach kant en klaar wordt gekocht, evt deels afgeassembleerd en dan in de markt gezet.

  Ik ken de verschillen tussen de duitse TS-2000 en de Chinese TS-2010. Op eerste gezicht de gelijke machines maar bij nader inzien toch een heel verschil in kwaliteit in degelijkheid en afwerking?

  Hoe zit dat verhaal dan in relatie tot de Chinese fabriek?
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 10. #10
  Hoi Scheppie
  Kennis heb ik verworven door mijn affiniteit met elect. gereedsxchap en de daar uit voorvloeiende contacten, en tevens het vele lees en spit werk op Internet. In dit geval uit een gesprek kort geleden nog gevoerd met een mdw. van de ned. importeur, die ik al ken vanuit zijn tijd dat deze nog werkte voor de imp. in Alkmaar. Naam kan ik uiteraard niet noemen op dit forum.

  Dan even betreffende het feit dat je van "Made in China" niets kan vinden op de site van Scheppach. Dit is niet zo vreemd omdat "made in China" nou niet echt staat voor kwaliteit, ondanks dat dit niet meer geld voor een inmiddels groot aantal merken. Maar doordat de Chinezen het in het begint niet zo nauw namen met de kwaliteit, was de slechte naam al gezet. Daarom vind je op geen enkele site van de bedrijven die produckten maken in China op hun site "made in China".

  En dat de TS-2010 minder is van kwaliteit is mij niet bekend. Je kan immers niet alles wetem. Wat ik wel weet, en een feit is, dat bedrijven hoe goed hun producten ook zijn altijd weleens de plank of planken mis slaan. Scheppach heeft zo ook een mindere periode gekend, maar voorwat ik weet zijn ze weer op de oude vertouwde kwaliteit terug. Kijk b.v. maar eens naar de in China geproduceerde Presicia 2.0, test uitslag ZEER GOED. En om de firma Festool er even bij te halen (overigens niet mijn merk), produceren al jaren goede producten maar hebben de plank toch behoorlijk mis geslagen met de nieuwe invalzaag, decoupeerzaag, en de nieuwe serie accu slagboormachines. De druk op bedrijven om maar zo snel mogelijk nieuwe producten in de markt te zetten is de afgelopen jaren zo groot geworden, dat men eigenlijk gewoon te snel ontwikkeld (kost veel geld). Maar als men te lang ontwikkeld heeft de concurrent het product al in de markt gezet en vist men voor een groot gedeelte achter het net.

  Ps. Scheppach ontwerpt uiteraard zelf met eigen engineers, maar zoals inmiddels met meer bedrijven zullen ze ongetwijfeld steeds meer gaan samenwerken.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top