Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  Zelfgemaakte schraper (multitool)

  De afgelopen dagen ben ik bezig geweest met het maken van een schraper met verwisselbare beiteltjes. Ik heb het ontwerp gevolgd van de Sorby RS 200 KT. Het beiteltje is gemaakt van een stukje vijl, de kling is gewoon een stuk ijzeren staf, die ik in vorm geslepen heb, en het handvat is van eikenhout.

  Het was al een plezier om het te maken, maar het gebruiken is zomogelijk nog plezieriger. Hij voldoet boven alle verwachtingen, en is erg makkelijk te slijpen. Even langs een fijne schuurschijf en de ultrafijne krulletjes vliegen ervan af. Hij doet het net zo goed als in het promotiefilmpje van Sorby zelf: http://<iframe class="restrain" titl...="0"></iframe>

  Zie verder de foto's, die spreken voor zich.

  Attached files

 2. #2
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: Zelfgemaakte schraper (multitool)

  dat ziet er goed uit. knap stukje werk, ben erg benieuwd naar de werkstukken die je ermee gaat maken!!

  hoe zit het mesje bevestigd aan de ijzeren staaf?

  rick

 3. #3

  Re: Zelfgemaakte schraper (multitool)

  Hallo Rick, ik zie nu pas dat je nog een vraag had. Het mesje zit bevestigd door middel van een boutje en een vleugelmoer. Het voordeel daarvan is dat het mesje binnen no-time kan gedraaid worden zonder gereedschap. Nadeel is dat het vleugelmoertje soms in de weg zit. Maar ja, je kunt niet alles hebben.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top