Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9

Onderwerp: Lintzaag Metabo 260

 1. #1

  Lintzaag Metabo 260

  Hoi,
  Als zeeeer beginnende hobbiest ben ik op zoek naar een lintzaag. Heb alle berichten gelezen hierover maar toch hulp/advies nodig.
  Heb balken van red cedar of populier te herzagen naar 6mm dik en 80mm breed en 3 meter lang. De balken zijn 52mm dik en 150 breed en 3 meter lang.
  is dit een beetje recht te doen met de Metabo Swift 260? Heb overwogen ook een cirkelzaag maar te veel snijverlies.


  graag jullie hulp/mening.

 2. #2
  Het probleem dat waar je tegenaan gaat lopen is dat jou zaag niet ontworpen is voor herzagen of fineerzagen. Daarvoor heb je een breed(diep) blad nodig. Waarschijnlijk passen deze niet op jou machine. Zelfs al zou zulke bladen wel kunnen kopen, dan zal je machine niet in staat zijn deze op de juist spanning te brengen.

  Waarschijnlijk is het aan te raden naar een zagerij te gaan en te vragen of ze het daar kunnen verzagen en schaven. (ik neem aan dat ze ook geschaafd zullen worden)

  Succes iig

 3. #3
  Bedankt voor je antw. De breedte van de zaaglint is tussen de 6,4 en 12,7mm. Is dit genoeg? Naar een zagerij wordt best duur. En ik wil het eigenlijk zelf doen. En klopt, na het zagen ga ik het op een vlak/vandikte bank schaven.
  is dan beter om een cirkelzaag te kopen? Zaagverlies hier incl schaven zal dan 4-5mm zijn per snede. Bij een lintzaag incl schaven hoop ik op 2mm te komen. Klopt mijn redenering?

 4. #4
  ik denk dat je dan een erg dun lint gebruikt dat niet echt geschikt is om te herzagen, ik denk dat je eerder kan rekenen rond de 3mm

 5. #5
  Ok. Dus rond 3mm verlies. Maar met een cirkeltafelzaag veel meer.
  als ervaren member,PBT, is het te doen wat ik wil met een lintzaag? Ook omdat ik niet echt harde hout ga zagen. Is de Metabo dan een goede keus?
  Alvast bedankt.

 6. #6
  of de metabo een goede keuze is weet ik niet, ik heb de machine nooit van dichtbij bekeken. De enige ervaring die ik heb met lintzagen is op school (oude antieke volledig gietijzeren machines) en bij mijn eerste baas, dit was een stationaire die in de werkplaats staat

 7. #7
  Het houtverlies bij het gebruik van een cirkelzaag is op het eerste zicht groter dan bij een lintzaag maar het geeft in feite een vertekend beeld. De zaagsnede van een lintzaag is smaller maar niet zo strak als op een cirkelzaag, wat in de praktijk gaat betekenen dat na het schaven het houtverlies bij beide ongeveer hetzelfde zal zijn. Door de niet zo strakke zaagsnede op de lintzaag moet je de latten al een fractie dikker zagen om geschaafd op de juiste maat uit te komen.

  Voor wat die lintzaag betreft, 350W is niet veel power en de afmetingen van de machine zijn ook niet van die aard om er balken op te gaan verzagen. Ik zou er niet aan beginnen, de kans is heel reëel dat het machientje halverwege de klus in rook opgaat.

  Mvg,

  André

 8. #8
  Er zijn ook speciale hm cirkelzaagbladen voor het verzagen van dure houtsoorten. Ze zijn dunner dus minder zaagverlies. Deze heb ik vroeger bij rvs argenturen vandaan gehaald. Ik had voor mijn lintzaag scheppach basato 4 een 30 mm breed blad gekocht speciaal voor het herzagen. Gaat dus niet het blad is te dik voor de machine niet voldoende spanning. Wil je toch met de lintzaag kijk dan een bij de zoekfunctie woodslicer of tuff saws.

 9. #9
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2010
  Locatie
  Aldeboarn - Fryslan
  Berichten
  164
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Wim Kluck Bekijk Berichten
  Er zijn ook speciale hm cirkelzaagbladen voor het verzagen van dure houtsoorten. Ze zijn dunner dus minder zaagverlies. Deze heb ik vroeger bij rvs argenturen vandaan gehaald. Ik had voor mijn lintzaag scheppach basato 4 een 30 mm breed blad gekocht speciaal voor het herzagen. Gaat dus niet het blad is te dik voor de machine niet voldoende spanning. Wil je toch met de lintzaag kijk dan een bij de zoekfunctie woodslicer of tuff saws.
  hier op youtube staat een filmpje :

  http://www.youtube.com/watch?feature...&v=S6sbcjiWkso

  Geweldig zo dun en recht hij zaagt.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top