Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  Vlakbank beveiliging

  Beste Forummers,

  Ik ben sinds kort de trotse bezitter van een vlak/vandiktebank, maar deze heeft geen beveiliging. Ik wil hem graag zo snel mogelijk veilig maken voordat ik hem aansluit en vraag me af wat nu de beste beveiliging is. Ik lees op het net namelijk dat in Nederland alleen parallelbeveiliging is toegestaan, maar ik zie ook machines (Rando technic verkoopt ze, hier) die met een andere beveiliging zijn uitgerust en ik zie ook nog een ander soort beveiliging (onderaan deze pagina). Nu hoeft het voor mij niet zozeer conform een norm te zijn, als het maar veilig en handig is. Hebben jullie daar duidelijke meningen over?

  Ik hoor het graag,

  Hans

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.469
  Daar heb ik zeker wel een mening over ja, een dergelijke beveiliging is een must! Beitels die op een dergelijk hoge snelheid open en bloot draaien en dermate bereikbaar zijn, zijn 'levens' gevaarlijk.
  Met vriendelijke groet,
  Joris

 3. #3
  Elke beveiliging die de messen afdekt tijdens het werken ermee is geschikt, maar daarom nog niet genormeerd. Alle beveiligingen op de site in je link ben ik hier in België al tegengekomen op schaafmachines. De situatie in Nederland ken ik niet, maar ik veronderstel dat men ook de Europese normering volgt?

  Mvg,

  André

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top