Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6

Onderwerp: lasersnijden

 1. #1

  lasersnijden

  Stilaan worden lasersnijders betaalbaar en zijn ze te koop in kleine formaten. Meestal kan je er ook mee graveren. Het lijkt mij superhandig om kleine onderdelen mee te maken. Omdat ik regelmatig met palissander, ebben, of letterhout werk (instrumentenbouw) is het zeer beperkt houtverlies ook een voordeel. Verder kan je tot in de hoeken werken en speelt vezelrichting geen rol. Allemaal voordelen die een CNC machine niet heeft.

  Zijn er mensen die ervaring hebben met deze machines?

 2. #2
  hou er rekening mee dat je altijd met verbrande (zwarte) randen zit.

  Qua ervaring: ik heb er de maquette van mijn eindwerk architectuur mee gemaakt. Dat toestel kon tot op 1mm nauwkeurig. Ik bedoel dan, tot 1mm dikte in materiaal dat overblijft. Ik had een stuk afrastering laten laseren met mazen van 2 op 2mm en 1 mm tussenafstand. Hierbij moet je dan wel zien dat de sterkte van de laser goed afgesteld is op het materiaal, anders brand het toestel die mm wel weg.

 3. #3

 4. #4
  Wij hebben zo'n lasersnijder staan en al redelijk veel mee geöefent. De nauwkeurigheid van de machines is echt geweldig. En als je geduld hebt kun je de verbranding minimaliseren.
  Laatst gewijzigd door DHZ-Tech; 04-06-13 om 14:13.

 5. #5
  Heb goede ervaring met Creative Use of Technology in Breda. Top om te laten doen. Ieder zijn vak.

  Mvg

  Bart te Breda

 6. #6
  Idd na oefenen en juist instellen van snelheid en power kun je van die zwarte randen afkomen.

  Werk er ook regelmatig mee, zeer precies resultaat en na wat vogelen kun je hem nog beter inzetten dan een veredeld stanleymes, door bijvoorbeeld verschillende materialen in lagen op elkaar te plakken.

  Op die manier krijg je een soort ' cnc effect' maar dan met de laser.
  Werkt erg goed.

  Verder speelt nerfrichting bij fineer laseren bijv wel een rol: wanneer je in de nerfrichting lasert, bijvoorbeeld twee gaten naast elkaar, dan kunnen die gaten minimaal naast elkaar liggen. Tegen de nerfrichting in moeten de gaten verder uit elkaar anders breekt het resterende hout. Het gaat hier wel over tienden/halve millimeters.

  Succes met je aankoop

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top