Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4

Onderwerp: Witte slijpsteen

 1. #1

  Witte slijpsteen

  Ik heb ergens in uitverkoop 2 witte slijpstenen zien liggen voor slijpmolen, zijn dit altijd de slijpstenen die ze gebruiken voor beitels te slijpen of zijn er nog andere witte stenen. Misschien domme vraag maar vond weinig gegevens op de stenen. Misschien kan iemand me hier helpen

 2. #2
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1
  tja.....ik wil het niet direct een domme vraag noemen( ) maar het is vooral een vraag met weinig extra informatie. Er zijn inderdaad witte slijpstenen voor op slijpmolens. Het is belangrijk dat je wel het juiste "asgat" te pakken krijgt. Verder moet je slijpmolen wel een de breedte van deze stenen aankunnen. Welke grofte is het ? misschien even een fotootje maken en plaatsen ?
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2010
  Locatie
  H.I. Ambacht
  Berichten
  458
  Witte slijpstenen zijn normaliter voor het slijpen van HSS staal (en gereedschapsstaal gaat overigens ook prima) en zijn in verschillende groftes verkrijgbaar. Over het algemeen geven ze een prima slijpbeeld, veel gladder en dus scherper als een grijze steen.

  Verder ben ik het helemaal met bovenstaande reactie van Rick eens.

  Groeten,
  Patrick

 4. #4
  Ook belangrijk is dat het toerental van jou machine niet hoger is dan dat de stenen aankunnen.

  gr Gert

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top