Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 21
 1. #1

  blog Karl Holtey over het maken van zijn schaven

  Voor wie niet de mailtjes van Christopher Schwarz ontvangt, hier de link naar de site van Karl Holtey waarop in detail te zien is hoe hij zijn schaven maakt. Voor de techneut echt watertanden!
  http://www.holteyplanes.com/blog/

  jaap  Attached files

 2. #2

  Re: blog Karl Holtey over het maken van zijn schaven

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jaap
  Voor wie niet de mailtjes van Christopher Schwarz ontvangt, hier de link naar de site van Karl Holtey waarop in detail te zien is hoe hij zijn schaven maakt.
  Wow... Hij neemt het wel érg serieus. Geen wonder dat hij zoveel voor z'n schaven moet vragen :-) 't Zijn natuurlijk wel juweeltjes maar voor mij is 't een beetje alsof je een glasplaat gaat snijden met een 2 karaats briljant in een gouden houdertje.

  Arthur

 3. #3

  Re: blog Karl Holtey over het maken van zijn schaven

  een gewone stenlay schaaf schaaft ook erg goed
  oftewel sterk overdrefen

 4. #4

  Re: blog Karl Holtey over het maken van zijn schaven

  Wat zijn je bedoelingen met je antwoorden op dit en alle andere onderwerpen waar je zulke korte, afkappende antwoorden op geeft? Misschien heb ik het mis, maar het komt over alsof je even je gram haalt over alle onderwerpen die je niet aanstaan. Of heb ik het mis?

 5. #5
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: blog Karl Holtey over het maken van zijn schaven

  Zelf gebruik ik de handschaaf niet erg veel. De holtey schaaf ziet er fantastisch uit. Of het de investering waard is weet ik niet. Wel een erg mooi product en een idem dito website. Momenteel zit mijn zoontje naast me met zijn nieuwe kettingzaag van 3 euro op de rommelmarkt. Het bedrag maakt niet veel uit als je maar plezier beleeft aan je werk/hobby.

  rick

 6. #6
  Athanor
  Guest

  Re: blog Karl Holtey over het maken van zijn schaven

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Woodworker
  Wat zijn je bedoelingen met je antwoorden op dit en alle andere onderwerpen waar je zulke korte, afkappende antwoorden op geeft? Misschien heb ik het mis, maar het komt over alsof je even je gram haalt over alle onderwerpen die je niet aanstaan. Of heb ik het mis?

  Jij zegt het, terwijl bij mij ook al wat vraagtekens begonnen te rijzen....

  Misschien is het leuker als "de mooiste" zich in een nieuw topic even voorstelt? Als we zijn achtergrond kennen begrijpen we hem ook beter denk ik.....

  Fons

 7. #7

  Re: blog Karl Holtey over het maken van zijn schaven

  Het is ook een kunst om je ideeen of mening over te brengen zonder dat dat ten koste gaat van de eigenwaarde van anderen. Anders moet je je afvragen of je mening of ideeen wel zo belangrijk zijn dat je ze ten koste van anderen zonodig uit moet dragen. Het is tenslotte een forum van en voor bevlogen houtbewerkers, om elkaar te helpen, te stimuleren of om raad te vragen. We doen niet aan politiek of religie, dus het azijn hoeft niet uit de berichten te lopen; daar gaat geen positieve stimulans van uit. Het is geweldig dat er mensen als Karl Holtey zijn die zulke mooie schaven maken. Zij beschikken over het vermogen om voor zichzelf zulke hoge standaarden te maken, zij zijn het die hun creativiteit en vakmanschap optimaal combineren en wat het kost is eigenlijk helemaal niet belangrijk. Het vermogen om het te kunnen is onbetaalbaar, dat is wat anders dan het te transformeren naar een winkelproduct met een prijskaartje. Als je alleen maar sensatie beleefd door naar het prijskaartje van exclusieve producten te kijken, dan mis je elk respect voor degene die het gemaakt heeft.
  Die geld mijns insziens ook voor het "nut" van dingen. Wat is het nut van berg beklimmen, van rondjes schaatsen (zoals nu op tv in Vancouver), nou eigenlijk niks en eigenlijk juist dat waar de hele evolutie theorie op stoelt. Je willen meten met anderen, iets beter willen zijn, ook zoiets mooi kunnen maken, met als gevolg, goedkeuring krijgen, mensen een plezier doen met je inspanning. Ik kan me niet voorstellen, als er een paar honderd mensen bijeen komen en die dan mooie lange krullen schaven, dat dat geen nut heeft. Die mensen hebben een fantastische dag en van mij mogen ze!!

  jaap

 8. #8
  Athanor
  Guest

  Re: blog Karl Holtey over het maken van zijn schaven

  Goed gesproken Jaap! Als Dopeling wanneer die op dreef is

  Bovendien is zingeving niet aan rationaliteit gebonden: je zou het in het geval van de "schaafdag" ZEN-geving kunnen noemen 8-)

  Fons

 9. #9

  Re: blog Karl Holtey over het maken van zijn schaven

  @Don, dat betwijfel ik. Ons forum kent veel leden de niet of nauwelijks reageren. Daarnaast zijn er elke maand meer dan tienduizend bezoekers die alleen lezen. Ik zal er mijn best voor doen om dit forum voor iedereen toegankelijk te houden en er voor zorgen dat mensen die met goede bedoelingen een bericht plaatsen niet een bak stront over zich heen krijgen van een of andere lomperik. We moeten de mensen juist uitnodigen en aanmoedigen om te posten, daar krijgen we met ons allen een beter forum van.

  jaap

 10. #10

  Re: blog Karl Holtey over het maken van zijn schaven

  Jaap,
  Ik ben het met je eens.
  Dit is een forum waarop enthousiaste houtbewerkers informatie uitwisselen. Er is verschil in ervaring en vaardigheid tussen de verschillende leden. En dat is prima, maar dat houdt ook in dat een ieder vrij moet zijn om te vragen en te reageren rekening houdend met de ander.

  Bijdragen zijn belangrijk en worden, in ieder geval door mij, gewaardeerd. Ik vind echter dat ze moeten voldoen aan een aantal basisregels voor interpersoonlijke communicatie:

  1) De inhoud van een comment mag een mening inhouden als die maar onderbouwd is met een ervaring. Een opmerking als "dom", "slecht" of "overdrev(f)en" voegt niets toe aan kennis of aan de inhoud van het topic.
  2) Ook op deze site geldt dat de toon de muziek maakt. Iedereen doet zijn best om hier een leuk en lezenswaardig forum van te maken. Men dient dus te beseffen dat de manier waarop reacties geschreven worden belangrijk is.
  3) In dit forum horen volgens mij meningen in de trant van "demooiste" niet thuis. Ik denk dat we er voor moeten waken dat dit een "meningenforum" wordt in plaats van een informatief forum. Meningenfora zijn er te veel en ze voegen niets méér toe dan het anoniem kunnen etaleren van weer een persoonlijke gedachte.

  Beste Don,
  Discussie lijkt me prima en uiterst zinvol, zolang er een onderbouwing van de mening is met een ervaring of doordachte visie of wat dan ook.
  Op die manier blijft het mogelijk om buiten de betreden paden te denken. Laten we dat vooral niet verliezen.

  Sorry voor de offtopic. Ik denk dat de topic van de heer Karl Holtey nu wordt bevuild door deze onverwachte wending van het onderwerp ops:

  Bart

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top