Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8
 1. #1

  goed gereedschap is maar het halve werk

  Had ik me gisteren druk gemaakt om profielen te frezen en te zagen om een zg drogenaad constructie te maken voor de motorkist op de boot. Deze moet voorkomen dat het water op de vloer direct de motorruimte in loopt. Uit een dik stuk guariuba de nodige lengtes gemaakt voor een frame van 90 bij 49 cm. Vandaag wilde ik het op maat zagen, maar door drukte, telefoon, kinderen thuis ivm vakantie etc stond de kop niet goed. Heb bij het zagen me zo vaak vergist (daar heb ik patent op!!), dat er alleen nog maar brandhout over is ops: Het verstek de verkeerde kant op en aan de verkeerde kant, het profiel is niet symmetrisch. Balen is een zwaar understatement en om deze zelfkastijding te voltooien vanavond maar een uurtje of 2 geschuurd. Morgen maar weer opnieuw, de foto laat de trieste restanten zien.

  jaap

  ps en toch blijft het leuk werk.
  Attached files

 2. #2

  Re: goed gereedschap is maar het halve werk

  jammer jaap, maar een cup a soep op zijn tijd doet wonderen.

 3. #3
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.641

  Re: goed gereedschap is maar het halve werk

  Dat ziet er bekend uit en de ergernis klinkt me ook bekend in de oren.
  Tijdens mijn recente verblijf in Amerika heb ik geklust en een kroonlijst (crown molding) aangebracht. Het plafond liep ongeveer 1:5 schuin af. Dan worden de verstekken in de hoeken knap ingewikkeld. En met wat uitspringende muren had ik ook buitenhoeken. Ik heb de binnenhoeken dan ook met een coping saw (een dikke figuurzaag) pasgemaakt op het doorgestoken profiel van het andere deel.
  Omdat de lijst een hoek maakte van ongeveer 45° met de muur, was het een heel gepuzzle om het juiste verstek te bepalen. Gelukkig verstond m'n vriendin de Nederlandse krachttermen niet, maar ze had niet de indruk dat ik blij was. Doordat ik een redelijke overlengte had ingekocht, is het uiteindelijk toch goed gekomen. Maar ik heb wel bijna twee keer zoveel verstekken gezaagd als er in de kamer aanwezig waren.

  Attached files

 4. #4
  Athanor
  Guest

  Re: goed gereedschap is maar het halve werk

  Beste houtbewerkers,

  Volgens mij kan dit een belangwekkend en misschien blijvend actueel topic worden. Want het is mijn ervaring dat ik met een zekere regelmaat flaters en missers bega en pechgevallen ken. Desondanks Jaap, blijft het voor mij ook een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Het is natuurlijk even mopperen als het weer eens mis is, maar ik merk dat ik er vaak weer een goede les uit leer. Zo is het leven waarschijnlijk: avonturen aan gaan, missers accepteren, ervan leren en weer sterker verder gaan.

  Daarom neem ik me voor ook mijn missers wat beter te documenteren en in dit topic te plaatsen. Hopelijk ook ter lering en vermaak van jullie mede houtbewerkers. Ik hoop ook op mooie en spannende pechgevallen van anderen zoals hiervoor er al twee zijn geplaatst zodat ik er ook weer wat van kan leren.

  Ik zal wat foto's maken van de meest recente misser in mijn onderhanden werk en binnenkort publiceren.

  Hierbij een link naar de missers van een deelnemer van de Robland Discussiegroep. http://web.hypersurf.com/~charlie2/OOPS/OOPS1.html
  Van daaruit kun je naar meer flaters doorlinken.

  Fons

 5. #5

  Re: goed gereedschap is maar het halve werk

  @Fons, erg mooi!! Nou ja mooi, maar ik kan er wel om lachen, het is uiteindelijk allemaal wel weer goed te krijgen. Ik heb nog wel 2 leuke voorbeelden van dingen die misgaan, beetje off-topic, maar wel de moeite waard.

  Dit is de tewaterlating van 65 voets custombuild motorjacht met 2 motoren, waarde al gauw 2,5 miljoen euro.
  En deze is misschien wat herkenbaarder. De eigenaar is nogal druk geweest met het installeren van banken in zijn boot en daarvoor iets te lange schroeven uitgezocht. Dat moet toch machtig zijn om het gezicht te zien als hij onder zijn boot kijkt!!  jaap

  Attached files

 6. #6
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.933
  Blog Berichten
  1

  Re: goed gereedschap is maar het halve werk

  hahahaa. die schroeven!!!! dit wil inderdaad wel eens gebeuren. ik heb iets vergelijkbaars mee gemaakt met iemand die aan het lassen aan zijn bootje was en hiermee de halve inboedel in brand stak. op dat moment niet echt leuk, later hebben we daar enorm om gelachen. als er maar niemand gewond raakt toch!!!

  graag meer van deze grappige foto's!!!

  rick

 7. #7

  Re: goed gereedschap is maar het halve werk

  Ja dat zijn spectakulaire foto,s
  als je de tweede foto vergroot dan zie je helemaal bovenin bakboord tussen het deurtje naar het zwempleau iemand zich krampachtig vasthouden, deze man zal zich even in een watervliegtuig gewaand hebben.

 8. #8
  Athanor
  Guest

  Re: goed gereedschap is maar het halve werk

  Niet dat hij ervan wil weten, maar dat is JAAP

  Lachen natuurlijk die pech van anderen :lol:
  Ben nu een stuk beschroomder om mijn eigen flater te laten zien, zo wordt ik natuurlijk de risee van het forum :cry:

  Nou, eerst maar even wat moed verzamelen 8-)

  Fons

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top