Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2012
  Locatie
  Gem. Winsum (Groningen)
  Berichten
  1.630

  Mag ik mij even voorstellen

  Sinds deze zomer ben ik echt geinteresseerd geraakt in houtbewerking. De aanleiding was de reparatie van een kozijn. Toen ontdekte ik dat ik het leuk vond. Beetje merkwaardig was eze late ontdekking wel want al veel langer deed ik af en toe een klus in hout. Misschien kwam deze late ontdekking doordat ik nu meer tijd heb; ik ben met pensioen.

  Al tijdens de kozijnklus heb ik dit forum doorgespit. Heel stimulerend en informatief vond ik dat. Ik ken niet veel fora waar men zo constructief met elkaar om gaat. Sinds oktober ben ik niet alleen passief maar ook actief op dit forum.

  Deze herfst heb ik een meubelmakerscursus bij W30 in Winsum gevolgd. Ik heb dank zij dit forum en die cursus nog nooit zoveel geleerd in zo'n korte tijd. De grootste ontdekking was het grote effect van scherp gereedschap.
  En een openbaring voor me was ook dat je niet even bij de houthandel om de hoek ander hout dan vuren kunt kopen. Maar .... ik leer en ben niet onhandig; hoewel een theoretisch technische achtergrond -

  Ik ben vooral geboeid door mooie lichte ontwerpen zoals bijvoorbeeld de Scandinaviers dat doen.

  ik ben nu langzaamaan gereedschap aan het kopen en geef mijn werkbank een upgrade. Net een lintzaag gekocht. Cirkelzagen heb ik de pest aan. Vanaf januari volg ik weer een cursus meubelmaken in Winsum.

  met vriendelijke groet
  Klaas

 2. #2
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1
  Welkom Klaas !!
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 3. #3

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.555
  Welkom op dit forum. Je kan beter je aversie tegen de cirkelzaag proberen af te leren want bij veel houtbewerkers is dit na de boormachine het populairste electrische gereedschap. En ik heb ook de waarde van scherp gereedschap leren kennen. Sinds ik het op een WorkSharp scherp houd ben ik meer met handgereedschap gaan doen. En het werkt ook veel nauwkeuriger.

 5. #5
  Welkom Klaas!

  Je aversie tegen de cirkelzaag kan je wie weet omzetten in ontzag en diep respect, dan behoedt het je extra voor een ongeluk door onvoorzichtigheid. Dat is alleen maar goed.

  Mvg,
  Koos

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top