Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  Snijplanken, lijm, verbrande lucht en zwarte aanslag op zaagblad.

  Hallo allemaal,

  Zoals hierboven beschreven heb ik het volgende probleem. Alle bewerkingen die ik met mijn zaagtafel doe gaan goed m.u.v. het zagen van verlijmde snijplanken (model ala woodwhisperer). Wat er gebeurt is het volgende. De zaag gaat dwars op het hout, het begint te stinken naar brand de zaag krijgt het moeilijker om door het hout te komen, als ik dan klaar ben met zagen heb ik geen brandsporen op het hout maar wel tearout. Vervolgens wat ik dat zie is dat het zaagblad allemaal verbrande tandjes heeft (wel weer af te krijgen) en dat er een hele taaie substantie op de tandjes achterblijft die alleen middels weken eraf wil. Ik heb de planken tussen de 12 en 24 uur laten rusten in de klemmen. Kan iemand mij vertellen wat er aan de hand is?

  De gebruikte houtsoorten zijn Amerikaans esdoorn (keiharde variant) en Amerikaans noten, bison d2 lijm en een 48 tands blad.

 2. #2
  mijn eerste gedachte is dat je zaagblad bot is, of dat de lijm nog niet volledig doorgehard is. bij welke temperatuur heb je gelijmd?

 3. #3
  Welke zaag gebruik je veel of weinig tanden?

 4. #4
  Ben je aan het schulpen? Ben je dus het blad op maat aan het maken, dan is misschien het schulpzaagblad wel wat. Niet 48 tands welke voor afkorten is waarschijnlijk maar iets met 14 tanden of iets dergelijks.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top